Home Bedrijven en personen Bij Brandpunt over 10 jaar Twitter

Bij Brandpunt over 10 jaar Twitter

Twitter bestond afgelopen week 10 jaar. Als je de berichten mag geloven zit Twitter in een diepe crisis omdat het aantal gebruikers amper toeneemt of zelfs afneemt. Maar dat is slechts een deel van het verhaal. Het draait vooral om advertenties en de opbrengsten daaruit nemen met 50% toe.

Is Twitter nog relevant?

De discussie in de samenleving wordt op Twitter samengevat en uitgedragen en daarmee is het nog steeds hartstikke relevant. Politici, sporters en wereldsterren zijn op Twitter opeens te benaderen en reageren in veel gevallen authentiek.

Maar natuurlijk is er ook een schaduwzijde. Twitter is (als je wil) anoniem en iedereen kan zich aanmelden. Er is geen autoriteit die gebruikers op de vingers tikt en daardoor kan iedereen de meest vreselijke dingen roepen en ook valse geruchten de wereld in helpen. Maar gelukkig zie je dan ook altijd een tegenbeweging ontstaan die aan factchecking doet en onwaarheden de wereld uithelpt.

Brandpunt over 10 jaar Twitter

In een aflevering van Brandpunt die vanwege de aanslagen in Brussel niet werd uitgezonden blik ik als Twitteraar van het eerste uur terug op 10 jaar Twitter.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel