Home Bedrijven en personen André Kuipers over innovatie in de ruimtevaart en de toestand van de...

André Kuipers over innovatie in de ruimtevaart en de toestand van de aarde

Met Digital Transformation waren we op uitnodiging van de Waterwatch Foundation op locatie vanaf het ESS Side Event “Space for Food Security”. Een event waar landbouw en technologie samen kwam en waarin de vraag centraal stond hoe we technologie zoals satellietdata in konden zetten om in de toekomst 9 miljard mensen te voeden. Ik sprak er met André Kuipers over ruimtevaart en zijn passie en inzet om onze aarde te redden.

André Kuipers over raketten van Space X: ‘Ik zou zo instappen’

Tijdens zijn ruimtereis werkte André samen met veel verschillende nationaliteiten. En niet alleen de astronauten kwamen uit verschillende landen, ook de technologie. Doordat alles eindeloos getest moet worden is er veel oude maar degelijke technologie aanwezig in de ruimtevaart. Daarom is het leuk dat er met Space X een innovatie nieuwkomer bij is gekomen. André voerde ook een project voor Space X uit kreeg er voor zijn ruimtereis een rondleiding. Hij was onder de indruk van het jonge enthousiasme team, zou zonder aarzelen in een Space X raket stappen én het zou hem niet verbazen als ze uiteindelijk ook echt naar Mars gaan.

We kunnen met 9 miljard mensen op aarde leven, maar er moet veel veranderen

Vanuit de ruimte besefte André Kuipers des te meer hoe klein onze planeet is terwijl er straks 9 miljard mensen op rondlopen. Hij zag ook goed de menselijke activiteit, van irrigatiegebieden in de woestijn tot ontbossing in de amazone en ontelbare vissersschepen. Met de huidige technologie hebben we straks een probleem, qua energie en qua voedselvoorziening. Satellieten helpen om deze problemen in kaart te brengen. Het is volgens André mogelijk om met 9 miljard mensen welvarend te leven, maar dan moet er wel snel een hoop veranderen.

André Kuipers in Digital Transformation

Over zijn ruimtevaartavontuur, de toestand van onze planeet, innovaties als kweekvlees en geprint voedsel, startups als Urthecast en de trends in de ruimtevaart. Ook prijst André Kuipers de TU Delft. Hij nam Christ Akkermans mee naar de uitzending. Zijn studententeam DARE wil als eerste studententeam ter wereld een raket naar de ruimte brengen.

Bekijk het interview na afloop met André Kuipers

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel