Home Bedrijven en personen, Events Mark Hartley enthousiast over nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2

Mark Hartley

Na het drama dat PSD1 heet en wat ons dat verschrikkelijke IBAN nummer heeft bezorgd komt nu PSD2. PSD2 (Payment Service Directive) geeft wél een positieve wending aan de financiële wereld. Het maakt bankinfo toegankelijk voor derden waardoor je straks via één portal al je bankzaken bij verschillende banken kunt afhandelen. Je hoeft dus niet meer online (of fysiek) naar je bank toe om je bankzaken te kunnen doen. Het lijkt op de manier waarop applicaties met bijvoorbeeld social media diensten communiceren, een API-laag voor banken dus. Banken worden in 2017 verplicht om dit aan te bieden wat zorgt voor meer openheid. Natuurlijk kan niet iedere (Fintech) partij zomaar van PSD2 gebruik maken, er komt een Europese certificering die diensten checkt op onder andere betrouwbaarheid en veiligheid.

Mark Hartley van Clear2Pay reageert op onderzoek dat zij lieten doen over de invoering van PSD2 onder meer dan 100 banken wereldwijd tijdens de European Banking Association Day in de RAI.  Wat wordt er nu beter voor de klant? Hoe kan de bank zichzelf met deze wetgeving omtoveren in een Bank App Store?

Bitcoin en blockchain

Bekijk ook het interview wat ik met hem had over Bitcoin en de blockchain naar aanleiding van het Nationaal Bitcoin Congres.

“Waar banken sceptisch reageerden op de Bitcoin kijken ze nu met grote belangstelling naar de technologie erachter: de Blockchain.”

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel