Home Bedrijven en personen, Events Internet of Things development dag in de Jaarbeurs

Internet of Things Developer congres

Donderdag was er de internet of things development dag in de Jaarbeurs. 500 Java-programmeurs (nerds) hielden zich bezig met de besturing van onze wereld met behulp van ICT. Van robotisering, slimme zelfrijdende auto’s en intelligente banksystemen tot de NS en Rijkswaterstaat die steeds meer meten en alles op afstand besturen.

Low-power sensornetwerk

Ik maakte een rondje langs twaalf bedrijven met leuke voorbeelden. Zo komt er volgend jaar een  low-power sensornetwerk LORA  waarmee een sensor tien jaar blijft werken op één batterij. Je kunt dan bijvoorbeeld met 20 euro aan onderdelen een apparaat ontwikkelen dat doorgeeft aan het netwerk of een parkeerplaats gebruikt wordt of niet.

Littlebits

Mijn grote liefde is Littlebits. Ik gebruik het vaak op scholen. Kids leren met Littlebits op een simpele manier spelen met elektronica. Je kunt het ook prima gebruiken om op een eenvoudige en snelle manier te prototypen met elektronica. Zie hier de TED talk erover

Raspberry Pi en Oculus Rift

Voor de rest zag ik erg veel developers werken met Raspberry Pi’s, Arduino’s en Oculus Rifts. Van intelligente straatverlichting tot racebanen met op afstand bestuurbare autootjes en modeltreintjes. En ook bedrijven als ING, Capgemini, de NS en zelfs onze Rijksoverheid waren aanwezig.

De IOT academy van MakersSpace en KPN werd er  gelanceerd waar 200 developers zich aanmeldde en een IOT developerkit kregen bestaande uit 2 M2M sims en SAAS platform om ze te managen. Irene de Ruiter is de nieuwe directeur van de IOT academie. Hoe beviel haar deze dag en het gebruik van de Tesla als ultimate gadget om IOT te illustreren.

 

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel