Home Bedrijven en personen Hoe verdien je miljoenen met YouTube?

PewDiePie

PewDiePie
YouTuber PewDiePie heeft 33 miljoen followers op Youtube. Hoe verdienen die jonge helden miljoenen met hun filmpjes? Dit verdienen ze dankzij de inkomsten uit advertenties maar vooral ook dankzij branded content. Youtube wordt snel groter dan de grootste televisienetwerken en ontvangt nu 97% van het online video advertentie geld. Er gaan miljarden in om. Wie zijn die jonge Youtube helden en welke bedrijven zitten erachter?

Divimove – Eugene Hendrix

Eugene Hendrix is oprichter van Divimove dat 400 video’s per dag maakt. Ze hebben 750 miljoen views per maand op Youtube. Vanuit Berlijn begeleiden ze YouTube helden, positioneren ze als ‘merk’ en zijn ze de schakel tussen hen en de bedrijven die ze graag voor hun promotie inzetten.

Zoomin – Jan Riemers

Zoomin’s Jan Riemers is de grootste YouTube Publisher en zit al 12 jaar in het vak. Waar hij eerst YouTube links liet liggen is hij nu toch overgestapt. Van de 15 MCN’s neemt YouTube nu 97% voor haar rekening. Waarom stapte hij uiteindelijk tóch over?

Media Distillery – Joost de Wit

Media Distillery is een slimme startup die realtime radio en tv herkent en doorzoekbaar maakt. Via speech-to-text, ondertitels en teletekst verzamelen ze zoveel mogelijk informatie over het programma. Ze zijn in 2014 gestart, hoe ging dat in zijn werk?

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel