Home Bedrijven en personen Gerald Been over streaming videoplatform Ubideo

Gerald Been

Ubideo is een online streamingplatform waar je zowel kijker, cameraman als regisseur kunt zijn. Per event heb je de mogelijkheid om via meerdere camera’s dit event te volgen. Dit paste Ubideo eerder met succes toe op TEDx Amsterdam. Doordat je filmt met smartphones kun je op een goedkope manier de sprekers ook na de presentatie volgen. Tot aan de taxi naar Schiphol aan toe. Een ander groot project wat Ubideo heeft gedaan is het verslaan van de Tour de France door de ogen van de bezoeker.

Video requests

Ook kun je gebruikers vragen om voor jou op een specifieke plek te gaan filmen, in ruil hiervoor ontvangen ze in de toekomst misschien zelfs Bitcoins. Momenteel zijn het vooral merken die events organiseren en mensen uitnodigen om dit event te streamen. Gerald Been, de CEO van Ubideo, vertelt ons alles over Ubideo en ook over de uitrol van zo’n veelbelovend videoplatform.

Luister naar het interview met Gerald Been van Ubideo

Klik hier om direct naar het fragment te gaan (2:03 min). Klik hieronder op play om de hele uitzending met daarin ook Lara Ankersmit, hoofd digitale media van de NOS terug te luisteren:

 

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel