Home Cijfers en feiten EenVandaag: handel in illegale e-books verboden

Je mag van de rechter en ook van Europa je boeken doorverkopen. Wat niet mag is het doorverkopen van ILLEGALE boeken. Vandaar dat de rechter de website Tom Kabinet heeft verboden om nog langer te handelen in illegale tweedehands e-books. Van de 14.000 boeken op Tom Kabinet waren er 13.000 illegaal. Terecht dus dat ze dit moesten stoppen. Er ligt nu een grote uitdaging voor dit soort platforms om te checken of een boek legaal of illegaal is aangeschaft. En aan de auteurs de uitdaging om een verdienmodel te bedenken dat past bij de huidige tijd.

sitestat

Momenteel is TomKabinet wel open maar nieuwe boeken kunnen niet worden aangemeld.

 

tom kabinet is dicht voor nieuwe boeken

Hoe gaat het met e-books? Momenteel bestaat 5% van alle verkochte boeken uit e-books, bij romans is dit 15%. In de USA doen e-books het een stuk beter, daar behalen ze een aandeel van 33% van het totaal. Hierbij alle cijfers

E-books in cijfers

Er worden ook al miljoenen e-books uitgeleend. Zie mijn interview met de directeur van bibliotheken.nl . Er werden 2,5 miljoen e-books uitgeleend door de Bibliotheek. Dit is een groei van 300%. Dierderik van leeuwen over de trends:

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel