Home Bedrijven en personen Drone addict Ran Hendriks in Digital Transformation

ran hendriks droneaddicts.nl

Als ex-marinier werd Ran Hendriks op een dag gegrepen door drones. Hij ervaarde opnieuw de vrijheid die hij zo miste nadat hij was gestopt als helikopterredder. Het werd zijn nieuwe passie, hij startte Droneaddicts.nl, gaf presentaties, instructies, haalde uiteraard zijn brevet en maakte al vele prachtige opnames. Hij vertelt over zijn passie, zijn avonturen, de regelgeving en de trends in de uitzending van Digital Transformation. Zijn opnames over het Kremlin en in San Siro gingen viral:

Wat is de meerwaarde van drones?

Buiten dat het ontzettend leuk is en je er prachtige opnames mee kunt maken:

  • Inspecties op lastige plekken zoals in windmolenparken
  • Agricultural: waar moet door boeren meer mest gestrooid worden?
  • Brandweer en politie gaan het inzetten

Matternet

Matternet is een bezorgnetwerk van drones in Afrika. Na een investering van 900.000 dollar kun je voor 24ct per 20km tot 10 kilo vervoeren. Perfect om medicijnen en noodhulp in moeilijk bereikbare gebieden te krijgen. Een ander perfect voorbeeld voor zeer nuttige toepassingen van drones.

Bezorgdrones en regelgeving

Hoe zit het nu met die bezorgdrones? Gaan ze er wel of niet komen? Ondanks dat er veel mee wordt geëxperimenteerd ziet Ran het in Nederland nog niet snel gebeuren.

Qua regelgeving mag er in principe helemaal niks. Als er ook maar één persoon in de buurt is mag je al niet vliegen. Wil je dus een opname maken van een mooi gebied dan zul je dit compleet af moeten zetten. Enorm frustrerend voor professionele piloten die mooie opnames willen maken. Ook voor bijvoorbeeld inspecties van hoge installaties zul je een traject van 9000 euro af moeten leggen om alle benodigde vergunningen binnen te krijgen.

Beluister het gesprek met Ran Hendriks

Beluister de hele uitzending

De hele uitzending met naast Ran Hendriks ook Maarten Steinbuch over de toekomst van elektrisch (en autonomous) rijden in Nederland en robotica.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel