Home Bedrijven en personen, Events Dit is de toekomst van betalingsverkeer

Dit is de toekomst van betalingsverkeer

Op 14 juni vond voor de 17e keer het congres Toekomst van het Betalingsverkeer plaats. Meer dan 250 betaalexperts kwamen samen om alles te horen over de laatste ontwikkelingen in de betaalsector.

Jaccoo gaat via één app, PSD2 en de blockchain al je banken beheren

Hans Geelen gaat met Jaccoo de toekomst van het betalingsverkeer optimaal benutten. Ze gaan PSD2 gebruiken om met één app al je bankzaken te beheren via de blockchain! Payment Service Directive 2 biedt geweldige kansen voor third party payment service providers zoals FinTech startups. Via een API krijgen ze toegang tot je bankzaken en handelen ze al je zaken eenvoudig af.

Jaccoo is dus een soort virtuele bank over de bestaande banken heen. Je doet zaken met Jaccoo en zij regelen alles bij je bank. Zeker wanneer je bij meerdere banken bent aangesloten scheelt dit een hoop gedoe. Ze maken gebruik van de blockchain (Ripple) om alle transacties vast te leggen.

AH en KPN gaan je bankrekening beheren

Zoals gezegd kunnen third parties met PSD2 toegang krijgen tot je bankrekening. Vincent Jansen van Innopay legt uit hoe bedrijven als AH, Google, Afas en KPN in 2019 dankzij de PSD2 richtlijnen je bankrekening kunnen gaan beheren.

Instant betalingen?

Geld direct overmaken zoals bij de Bitcoin is in 2016 nog steeds niet mogelijk. In het weekend is de centrale bank dicht en staat het betalingsverkeer tussen banken zelfs stil! Bizar. Evelien Witlox van Equens legt uit wanneer we instant betalingen kunnen verwachten en welke hobbels er nog op de weg liggen.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel