Home Uncategorized BYTE Days Antwerpen tour met youtubers Enzo Knol, Dylan Haegens & meer

0 6615

In Antwerpen vond BYTE Days plaats waar vele bekende Nederlandse en Belgische youtubers, waaronder Enzo Knol (2 miljoen abonnees) & Dylan Haegens (1,4 miljoen abonnees), te zien waren en waar 4000 bezoekers op af kwamen! Hoe ziet zo een dag er nou eigenlijk uit? Ik laat het zien in een korte tour. Verder praat ik met de organisator Ilse Stalmans en vraag haar naar het businessmodel. Hoe onderhandelt ze eigenlijk met de Youtube sterren? Ook praat ik met de ouders van Dylan Haegens & Marit Brugmande Bellinga’s en de jongste, de twaalfjarige Dante van Clonny Games die 280.000 abonnees heeft

Zie hieronder de tour van BYTE Days:

Ik spreek met de BYTE Days organisator Ilse Stalmans. Ik wil weten waarom ze dit event organiseert? Hoe is het om met de youtubers te werken? Ik vraag naar het business model en hoe ze onderhalt met de youtube sterren. Is de eerste dag met 4000 mensen winstgevend? De Belgen doen het goed. Ilse vertelt me er van alles over terwijl ze een broodje haalt voor Enzo Knol. Een leuk kijkje achter de schermen.

Ook praat ik met de ouders van Dylan Haegens en Marit Brugman. Hoe is het om te zien dat je zoon/dochter zoveel volgers hebben online? Dylan bleek een angststoornis te hebben en probeert nu via Stichting Durf Te Vragen (stichtingdtv.nl) aandacht hiervoor te vragen. Marit, die een eetstoornis had en in een kliniek verbleef, heeft een boek over haar eetstoornis geschreven en is nu ook betrokken bij Stichting DTV. Ik vraag de vader van Dylan en de moeder van Merit hoe het is om zo’n beroemde dochter en zoon te hebben en waarom zij in deze stichting zijn gestapt:

Dante van Clonny Games is een vette YouTuber & gamer die ruim 2 jaar bezig is, 800 video’s heeft gemaakt en inmiddels 280K followers heeft! Hij vertelt hoe hij oorspronkelijk verlegen was en hoe hij daar via het youtube-kanaal aan gewerkt heeft. Wat voor video’s maakt hij? Wat voor opdrachten doet hij? Wie helpt hem overal erbij? Gaat hij de middelbare school afmaken? Wat vinden de ouders van zijn project en hoe helpen ze hem?

Ik maakte kennis met de familievloggers de Bellinga’s die maar liefst 300k volgers hebben! Ze hebben naast YouTube ook een eigen TV Kanaal, maar hoe werkt zoiets nou eigenlijk? Wat zijn de advertentie-inkomsten? Hoe kun je zel zo een kanaal beginnen? Ik vroeg het aan Kenneth Stamp van TradeCast, het bedrijf wat dit allemaal mogelijk maakt voor vloggers, bedrijven maar ook voor voetbalclubs zoals FC Groningen.

– Vincent Everts, Nederlandse trendwatcher op het gebied van digitale innovatie | Meer over Vincent

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel