Home Bedrijven en personen BenchmarkModel: van tool voor consultants naar startup

BenchmarkModel: van tool voor consultants naar startup

Vorige week kondigde ik mijn nieuwe startup BenchmarkModel aan dat ik samen met Bart en Mark Mellink heb opgezet. BenchmarkModel is een geavanceerd survey en data management tool speciaal ontworpen voor het benchmarken van je bedrijf. Eerst ontwerp je een model (veel templates zijn al beschikbaar) en dit model wordt vervolgens ingevuld met behulp van data die je verkrijgt van je klanten of (potentiële) partners.

Mark Mellink

De 21-jarige co-founder Mark Mellink was te gast in Digital Transformation om hier meer over te vertellen. De software zelf is gemaakt door Bart Mellink, de vader van Mark. Hij is consultant en moest vaker dit soort benchmarks uitvoeren. De software die hij heeft geschreven hielp hem om dit sneller en makkelijker te doen. Die software was de aanleiding om een apart benchmark bedrijf op te zetten. Mark vertelt over ontwikkeling, de werking, de toepassingen en de problemen die getackeld moesten worden.

Praktijkvoorbeeld

Een praktijkvoorbeeld van het gebruik van BenchmarkModel kan bijvoorbeeld een supplier zijn. Van tevoren stel je in een model de punten op die voor jou belangrijk zijn. Vervolgens ga je een x aantal suppliers benchmarken aan de hand van jouw model om vervolgens een definitieve keuze te maken voor het bedrijf waarmee je in zee gaat. BenchmarkModel houdt real-time de scores bij en geeft ze inzichtelijk weer.

Demo

Doe zelf de demo op www.benchmarkmodel.com en ontdek hoe jij scoort op het gebied van digital maturity.

Beluister het gesprek met co-founder Mark Mellink

Beluister de hele uitzending

Met naast Mark Mellink ook Jan Prins, de secretaris van de stichting Egovernance.

 

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel