Home Bedrijven en personen ZuluBook wil de Blendle for Education worden

ZuluBook wil de Blendle for Education worden

Wat Blendle is voor de journalistiek moet ZuluBook worden voor het onderwijs. Op dit platform kunnen leraren zelf content maken en ZuluBook zorgt voor de distributie. 70% van de opbrengst gaat rechtstreeks naar de leraar. Op deze manier kunnen leraren zelf hun leerlijn samenstellen in plaats van dat ze afhankelijk zijn van één uitgever. Op den duur zou zit zelfs per leerling geregeld kunnen worden. Bestaande content wordt interactief gemaakt met video’s, audio en games.

Kees Versteeg is de directeur van ZuluBook. Na meer dan 5 jaar directeur van het Hondsrug College te zijn geweest besloot hij om digitaal verder te gaan in het onderwijs.

ZuluDesk geeft leraren de controle terug over de iPad

Op dezelfde plek als ZuluBook zit ook ZuluDesk. Dit platform maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden van iOS 9.3 om zo leraren meer controle te geven over de iPad van leerlingen. Zo kunnen ze per les een whitelist aanmaken waardoor leerlingen tijdens de les alleen die apps en websites kunnen gebruiken. Tegelijkertijd is er ook een blacklist die het spelen van games op school kan blokkeren. Eindelijk krijgt de leraar de controle in de klas weer terug.

Luister ook de discussie terug met Maurice de Hond over dit onderwerp.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel