Home Bedrijven en personen, Events Z Today: Hoogtepunten Mobile World Congress

Z Today: Hoogtepunten Mobile World Congress

Terug uit Barcelona bespreek ik aan tafel bij Z Today de hoogtepunten van het Mobile World Congress 2016.

Samsung Galaxy S7

Back to the Future met de Galaxy S7. Alle features die er eerder bij de S6 waren uitgesloopt keren nu weer terug. Zo is de S7 weer waterdicht, kun je weer geheugenkaartjes toevoegen, gaat de resolutie van de camera terug naar 12 megapixel en breekt het scherm minder snel. Het grote voordeel van de nieuwe camera is dat deze veel betere foto’s in het donker maakt dan de concurrent, de iPhone 6.

LG 5

Het grote voordeel van het nieuwe LG toestel is dat je de batterij er uit kunt schuiven en hier vervolgens een ander blokje op kunt zetten. Bijvoorbeeld een camera-blokje met daarin een extra batterij en alle functies die je van een camera verwacht. Of een muziek-blokje van Bang & Olufsen waardoor je smartphone opeens prachtig digitaal geluid krijgt. Met wat schuiven en klikken maak je van je LG toestel een goede camera of gruwelijk strakke muziekspeler.

Saygus

Saygus is een Amerikaanse smartphone en is simpelweg de beste smartphone ever! Dit betekent: waterdicht, een grotere batterij, een scherm dat je in het zonlicht goed kunt lezen, twee simkaarten (privé en zakelijk), 2 SD-card slots waar je 200gb per kaartje in kunt stoppen én draadloos HDMI. Eigenlijk alles wat er aan je huidige smartphone ontbreekt. Vorig jaar was dit toestel dat via een Kickstarter project is gefund al razend populair, maar pas eind dit kwartaal gaan ze leveren.

Chinezen vs de Scandinaviërs

De miljarden zitten de komende jaren in het bouwen van draadloze netwerken. Steeds meer mensen zitten op internet, maar vooral ook steeds meer apparaten. En daar heb je een krachtig netwerk voor nodig. De strijd om het bouwen van deze netwerken gaat tussen Nokia en Ericsson in Europa enerzijds en Huawei in China anderzijds. Huawei had op het MWC een stand van maar liefst 8000m2, dit straalt ontzettend veel geld en macht uit. Qua presentatie troefde Huawei de Europeanen af, maar Ericsson is weer een meester in het toepassen van de techniek.

Virtual Reality

De persjournalisten die in virtual reality aan het kijken waren naar de persconferentie van de Samsung Galaxy S7 hadden niet door dat Mark Zuckerberg (CEO Facebook) opeens de zaal binnenwandelde. En dat is niet zo gek want de VR ervaring is mega intens. Dat heb ik zelf ook mogen ervaren in mijn VR rollercoaster ride met Ben Woldring.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel