Home Vincent's Column Writely.com, office op het internet?

0 3535

Vorige week was er weer een horror scenario, ik gaf een innovatie presentatie voor een verzekeringsmaatschappij die met de actie pimpmygrave een geweldig succes bij jongeren had geboekt toen mijn computer 15 minuten voor de aanvang moest rebooten en daar nooit meer uitkwam. Harddisk was kapot en niet meer tot activiteit te brengen. Helaas  ben ik iemand die nooit een backup maakt en zeker niet meeneemt maar toevallig had ik net mijn presentaties op www.vincente.nl gezet. Ik leende een andere computer, downloade de presentatie en de groep heeft er bijna niets gemerkt. Leve internet.

Maar nu moet ik de nieuwe harde schijf weer installeren. Windows met 50 patches, MS-office, MSN, Skype, Itunes, PCzapper, Mindmanager, anti4us, + nog tientallen andere programma’s en ik heb er zo de balen van. Ik heb besloten deze Laptop niet meer opnieuw met alles te installeren maar zoveel mogelijk mijn activiteiten met internet te doen.

Mijn microsoft exchange werkt prima in de browser hoewel het iets langzamer is dus mijn calender, contacten en email  heb ik geregeld. Google heeft natuurlijk Gmail waarmee je veel meer schijfruimte hebt dan in exchange en komt ook met een uitbreiding voor de agenda die je kunt delen met iedereen maar dat gebruik ikzelf nog niet

In plaats van Office gebruik ik voor de tekstverwerking www.writely.com waarmee ik deze kolom schrijf. Writely is toevallig net door Google gekocht en is een online textverwerker waar je met nieuwe technologieen snel en eenvoudig in een browser kan werken. Ik kan er bijna alles mee doen wat ik wil, dat is kolommen, rapporten en offertes schrijven Het leest en schrijft MS word files

Als ik een document aanmaak in writely staat het netjes bewaard op internet. Maar vooral wat leuk is dat ik partners online kan uitnodigen om mee te kijken of te schrijven aan mijn persbericht of rapport en die kunnen er dan zelfs tegelijkertijd is. Handig om met Skype met elkaar te praten en direct de veranderingen te zien die de verschillende auteurs aanbrengen. Iedere schrijver kan aan dezelfde of verschillende pagina’s schrijven dus de doorlooptijd van rapporten kan hierdoor sterk verminderen.

Natuurlijk is writely geen concurrent voor microsoft word waar 400 miljoen mensen mee werken en 1 miljard winst per maand oplevert maar het is een hele lichte makkelijke manier om het noodzakelijke te doen. alleen wacht ik nog op de nederlandse spelling en een automatische inhoudsopgave. Sinds Google het gekocht heeft kun je niet meer een account aanvragen maar ik kan wel mensen uitnodigen dus de eerste 50 mensen die het willen gebruiken kunnen een mailtje sturen naar Vincent@everts.net

Daarnaast probeerde ik http://www.thumbstacks.com/ om powerpoint achtige presentaties te maken. Ook weer met alleen een browser kun je een full screen presentatie maken. Deze software is nog niet klaar om echt te gebruiken maar je kunt wel zien waar het naar toe gaat.

Natuurlijk heb ik Gdrive nodig, een harde schrijf van google op het Internet waardoor ik makkelijk een backup kan maken. Het is nu nog alleen maar een gerucht. Nu kun je al op veel plekken, zoals bijvoorbeeld http://www.perfectbackup.nl/ een gratis 100mbyte account nemen maar voor 2 gigabyte betaal je 10 euro per maand.

Microsoft Office 12 komt rond de zomer uit komt met vooral een eenvoudige rustige layout en veel functies om op het net samen te werken. Er is weinig concurrentie van pakketten die je op de PC installeert maar via het internet gaan we de komende 2 jaar een interessante strijd zien.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel