Home Uncategorized Wie is Marietje Schaake? | Interview Kandidaat Lijsttrekker D66 Europees Parlement

0 3267

Marietje Schaake

Marietje Schaake is in de running om lijsttrekker voor D66 in het Europees Parlement te worden. Voordat zij Europarlementariër werd had ze een eigen onderneming waarvoor zij veel in de VS te vinden was. Het was de Obama campagne, na de jaren van Bush, die haar inspireerde zelf politiek actief te worden. Marietje wil de verandering waar zij op hoopt zelf in gang te zetten. Ze is de politiek in gegaan om te bouwen aan een sterk Europa in een veranderende wereld, en om politiek herkenbaar te maken en jonge mensen erbij te betrekken.

Wie is Marietje Schaake? Waar komt ze vandaan en wat drijft haar? Kom erachter in het eerste deel van het uitgebreide interview dat ik met haar deed!

Brief

Marietje schreef een uitgebreide brief aan alle democraten van Nederland waarin zij haar motivatie om lijsttrekker te worden toelicht.

“Als jullie lijsttrekker wil ik mijn ervaring met de grote vraagstukken van deze tijd nog steviger inzetten. Afgelopen jaren werkte ik aan eerlijke handelsregels, een sterk buitenlands- en veiligheidsbeleid, en digitalisering met respect voor mensenrechten. De komende jaren moet Europa haar huis op orde krijgen. En daar liggen kansen. Europa als koploper op het gebied van duurzaamheid, kansen op groei voor iedereen, innovatie, veiligheid en migratie.”

Brexit

Op Twitter maakte haar commentaar over de misvatting hoe Europa tegen de UK en de Brexit aan kijkt deze week veel los.

Helpen?

Wil je Marietje helpen om lijsttrekker voor D66 in het Europese Parlement te worden? Teken dan deondersteuningsverklaring hier!

– Vincent Everts, Nederlandse trendwatcher op het gebied van digitale innovatie | Meer over Vincent

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel