Home Bedrijven en personen, Events Virtual Reality @ MWC: Smart City management en rollercoaster ride

Virtual Reality @ MWC: Smart City management en rollercoaster ride

Uiteraard was er heel veel virtual reality te zien op Mobile World Congress. Ik liep hier Ben Woldring tegen het lijf. Ben Woldring komt er al 10 jaar en samen met hem bezoek ik twee spannende virtual reality toepassingen.

Smart City management

Een blik op de toekomst met AT&T. Het Amerikaanse telecombedrijf neemt je mee naar een smart city waar de hele stad vanuit een commandocentrum gemananaged wordt. Als er ergens iets mis gaat wordt dit door sensoren gedetecteerd. De man of vrouw in het commandocentrum (ik dus) krijgt een melding te zien en met behulp van een helikopter gaan we direct actie ondernemen. Bedrijven als AT&T verlenen services op de achtergrond waar je normaal gesproken totaal geen weet van hebt. Zo’n smart city demonstratie is een leuke manier om deze service inzichtelijk te maken. Ben Woldring ziet de toekomst van Virtual Reality heel rooskleurig in!

Extreme VR rollercoaster ride

En dan de klassieker, de Virtual Reality rollercoaster rit. Een demo die je ook vaak zag bij demonstraties van de Oculus Rift. Maar deze Samsung demo gaat een stuk verder. Niet alleen zie je dankzij een VR headset van slechts €100 (en een Samsung Galaxy toestel) goede graphics. Ook bewoog de stoel waar je in zat mee met de rit wat zorgde voor een mega intense VR ervaring.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel