Home Bedrijven en personen, Events Virtual reality is hot and happening!

Jaunt

Virtual reality is vrij nieuw op de Websummit en tot mijn grote verbazing lopen er nog veel bezoekers rond die nog nooit een VR brilletje op hebben gehad. Ik sprak met de VR bedrijven Jaunt en VRapp.co. Jaunt wil de Netflix van VR worden en VRapp.co is een webbased VR platform.

Michiel Frackers over Jaunt

Michiel Frackers, de oprichter van Planet Internet en investeerder heeft een baan! Na 20 jaar werkt hij voor een baas, bij het bedrijf Jaunt. Ze maken content voor virtual reality omgevingen en hebben als doel om de Netflix van VR te worden. Ze hebben al iets meer dan 100 miljoen dollar opgehaald. Ze maken de content niet zelf maar faciliteren de productie van A tot Z: van een professionele camera tot editing software, de rendering en uiteindelijk de publicatie. Want met 24 lenzen een video schieten en hier één bestand van maken is een hele klus.

Mijn belangrijkste vraag aan Michiel is hoe Jaunt denkt te gaan concurreren met Google, Facebook en Netflix die óók VR content uit gaan zenden.

Bekijk mijn interview met Michiel Frackers en een demo

Detlef le Grand over VRapp.co

Detlef le Grand heeft een webbased virtual reality platform genaamd Vrapp.co. Het bedrijf bestaat pas een jaar maar heeft al 300.000 euro aan omzet. Het platform maakt het makkelijk om verhalen te vertellen met je 3D opgenomen beelden. Het verschil met YouTube zit hem erin dat je bij VRapp geen film kijkt en je niet telkens je bril hoeft af te zetten om opnieuw in de virtuele omgeving te komen.

Albert Heijn

Een van hun klanten is Albert Heijn. Ze lopen met een camera door de Albert Heijn, maken foto’s en gebruiken dit om in hun trainingen te laten zien hoe een goed georganiseerde Albert Heijn eruit hoort te zien.

Dutch Design Week

De DDW heeft 80 locaties die je onmogelijk allemaal kunt bezoeken. Het bedrijf van Detlef heeft van alle locaties een virtuele omgeving gemaakt zodat je achteraf alsnog thuis op de bank de andere locaties kunt bekijken.

Bekijk mijn gesprek met Detlef le Grand en de demo

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel