Home Gadgets Virtual reality is de toekomst

Virtual Reality Z Today Vincent Everts

Naar aanleiding van de Dutch VR Days, dit weekend in Amsterdam, behandelden we bij RTL Z Today het fenomeen Virtual Reality. Vanuit je luie stoel met een brilletje op verplaats je je in een virtuele wereld. Teleporteren kunnen we niet maar dit komt nog het meest in de buurt.

Nu zijn het nog lompe brillen maar net als in de beginperiode van de smartphone zullen ook deze apparaten steeds kleiner en ‘normaler’ worden. Voor €10 kun je al een kartonnetje kopen die van je smartphone een virtual reality device maakt.

Toepassingen

De toepassingen zijn eindeloos. Uiteraard zijn gamers super enthousiast maar ook in de medische wereld, de media en de entertainment industrie zitten ze hier met smart op te wachten. Je kunt met zo’n brilletje over ‘live bij zijn’ en de ervaring wordt steeds realistischer.

Mary Lou Jepsen

In het item zie je een interview van mij met Mary Lou Jepsen. Ze is verantwoordelijk voor het Virtual Reality project van Facebook waar de Oculus Rift een grote rol in speelt. Ze is er van overtuigd dat over 10 jaar 1 miljard mensen genieten van Facebook in virtual reality:

 

 

 

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel