Home Talk to Me Rik de Boer van SchaalX over het recruiten via blogs

1 4657

Afgelopen week sprak ik met Rik de Boer van SchaalX. SchaalX richt zich op de recruitment van sales en marketing professionals. Ze zijn 4 jaar geleden begonnen en hebben inmiddels 25 mensen de actief het internet afstruinen opzoek naar getalenteerde jobhoppers en freelancers.

Ongeveer 15% van de Nederlandse arbeidspopulatie is actief bezig met het zoeken van een nieuwe baan. Maar een veel grotere groep is niet actief opzoek naar een nieuwe baan, maar valt wel te verleiden om een nieuwe uitdaging te overwegen.

SchaalX gebruikt voor het vinden van kandidaten vooral het internet. Behalve de bekende manieren om deze kandidaten te vinden (jobboards, etc.) experimenteren ze ook met nieuwe manieren. Zo gebruiken ze social networks als Hyves maar kopen ook banners in op GeenStijl. Ook scannen ze actief op marketing & sales sites als Dutchcowboys en Marketingfacts naar nieuw talent.

Zo kan bijvoorbeeld het reageren op Zoomz je zomaaar een nieuwe baan opleveren! Hopelijk houden ze zich wel aan de regels voor het benaderen van een blogger van Bas van de Haterd

1 REACTIE

Reageer op dit artikel