Home Bedrijven en personen, Events Verslag Webweek in het innovatieve Groningen

Holland Webweek Groningen

Vorige week heb ik je al kennis laten maken met bijzondere innovaties in Groningen. In Z Today vertelde ik over de 6000 smartphones die aardbevingen meten met de Bevingsmeter en ik deed verslag van de 48 uur developer battle tussen scholen. Deze battle werd uiteindelijk gewonnen door ROC Friese Poort. In 48 uur tijd heeft het team een fantastische app opgeleverd voor Eurosonic Noorderslag. Maar er liepen veel meer interessante personen op de Holland Webweek in Groningen rond.

Thomas Rulmont over het enorme Google datacenter in de Eemshaven

Thomas Rulmont is Data Center Facilities Manager bij Google en verantwoordelijk voor het 600 miljoen euro kostende datacenter in de Eemshaven. Om dat datacenter van stroom te voorzien opent hij het 62 megawatt windmolenpark van Eneco: Windpark Delfzijl Noord. De energie wordt voor 100% afgenomen door Google.

Dina en Jantje van NDC Mediagroep

Dina en Jantje doen mee aan Webweek om inspiratie en kennis op te doen en zelf veranderingen binnen hun bedrijf door te voeren. NDC Mediagroep is de uitgever van dag- en weekbladen, internet, tv en magazines die specifiek gericht zijn op de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. De online groei blijft nog achter, met name bij de jongere doelgroep.

Programmadirecteur Webweek Thijs Helfrich

Thijs Helfrich is de programmadirecteur van de Webweek. Met hem bespreek ik de programmering van Webweek 2015 en de innovatie in Groningen.

Mijn Webweek keynote over digitale trends

Tijdens de Webweek hield ik zelf een keynote over de grote digitale trends die alle sectoren zoals onderwijs, retail, healthcare, energie en speciaal mobiliteit stevig veranderd. Met de nadruk op cloud en the internet of things.

Groningen en meer bij RTL Z

Bij RTL Z sprak ik ook over Groningen. Maar dat niet alleen, ook de mega-investering voor de liftwebsite Blablacar, Hello Fresh, tv-trends en apps die waarschuwen bij rampen.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel