Home Vincent's Column Vaderdag en Gadgets

0 3642

9 miljoen mobiele gadgets vliegen volgens de cijferboeren van GFK dit jaar de winkel uit. De economie draait als nooit tevoren en het is aardig om te zien wat voor een speelgoed de Nederlander nu weer aanschaft. Misschien voor de dames om in de gaten te houden als vaderdag geschenk.
Op 1 staat natuurlijk  de mobiele telefoon. Een onvoorstelbaar 5 miljoen apparaten wordt dit jaar weer gratis door alle operators naar de bellers geschoven. In 95% van de gevallen gratis waardoor hier de dure mobiele telefoons van 250 euro of meer standaard zijn en in België waar alles gewoon betaald moet worden het bijna de helft is. De mobiele telefoons hebben steeds meer Email, internet, Mp3, Fm radio en mooie foto camera’s  functies die steeds meer gebruikt worden. De eerste telefoons met ingebouwde navigatie zijn gesignaleerd iets wat naar 50% gaat groeien in een paar jaar. De smartphones, Blackberries, Palm, dure Nokia’s of SonyEricsson zijn met nog geen half miljoen nog maar voor een op de 10 telefoonkopers interessant.

Dan kopen we bijna een miljoen laptopjes.  Wie is er nog een fan van de desktop? Onzin met draadloos internet is dat waar de consument in meerderheid voor gaat. Die laptop hebben we ook nodig om alle gadgets aan te sluiten zoals de digitale foto camera. Iedereen wil een nieuwe camera hebben die sneller foto’s maakt, langer meegaat en mooiere foto’s maakt want er vliegen weer 1.6 miljoen camera’s de winkel uit. Erg populair is de digitale spiegelreflex camera. Vooral mannen willen graag met een flinke camera op de buik rondlopen en bijna 1 op de 10 neemt zo’n snelle semi professionele joekel uit de winkel mee. Apple doet goede zaken want ook dit jaar kopen meer dan een miljoen mensen met een mp3 speler

De vader die nog geen navigatie in de auto heeft wordt waarschijnlijk dit jaar geholpen want er meer dan 800.000 van die apparaten worden aangeschaft. Nederland is binnen Europa het absolute topland in navigatie en het schijnt vooral te helpen om een goede relatie in de auto met je partner te houden.

Thuis gaat het geld vooral naar platte schermen. 1 op de 5 gezinnen loopt met een flinke platte televisie naar huis. Een op de tien gezinnen koopt een game console waar vooral de razend populaire Nintendo WII nog steeds uitverkocht is omdat het zo leuk is met de familie ermee te spelen. Sonyplaystation 3 en Xbox doen het een stuk minder maar de portable DS van nintendo en playstation 2 weer wel.

Net zoveel mensen kopen harde schijf/dvd recorders. Kijken wat je wil wanneer je maar wil en lekker door de reclame heen spoelen is ook een must voor het moderne gezin een gadget wat de 3 uur per dag televisie kijken van de gemiddelde Nederlander enorm gaat beïnvloeden.

Een gadget wat de gemiddelde man niet wil is een biertap. Ondanks de grote publiciteit nemen volgens GFK slechts 100.000 mannen de moeite zo’n apparaat aan te schaffen.

Maar dames, het Nipo rapporteerde gisteren dat mannen heel graag zo’n elektronisch gadget voor vaderdag willen hebben. Helaas krijgen ze allemaal iets wat ze niet willen hebben, een verzorgingsproduct, een boek, een cd of nog erger, iets om ze aan te moedigen meer te tuinieren. Stop daarmee. U wil toch ook geen strijkijzer of stofzuiger voor moederdag, geef die kerels wat ze willen!

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel