Home Uncategorized Update: Giga Battery Upgrade 14k Tesla batteries, Samsung Health, PIN, BinckBank tour...

0 2829

 The last newsletter of the vacation comes from Germany from Centerparcs, an original Dutch company! I am still searching internationally for great blockchain speakers for the next Blockchain Innovation Conference. If you have any suggestions let me know!

How can blockchain be used for good? We have the worldbank, a superstar from Pakistan, somebody of the UN and more to talk about examples of how they use this technology for a better society. Some examples are crypto mining to help refugees and revolutionizing the coffee industry! Find out more here on how blockchain may change the world for the good!

 Hoe bouw je een gigantische batterij? Dat doe je niet met lithium-ion, maar dat doe je gewoon met water! Het grootste voorbeeld hebben wij bij onze buren in België. Bij de Meren van de Eau d’Heure in de Ardennen bezocht ik de dam en hydraulische elektriciteitscentrale in het grootste stuwmeer van België! Het meer bevat rond de 68 miljoen m³ water en dit produceert maar liefst 140 megawatt gedurende meerdere uren! Ter vergelijking, hier heb je ongeveer 14.000 Tesla batterijen voor nodig (van 100kw) die 400 miljoen euro kosten! Ik geef een rondleiding en rapportage over deze technologie die we in de toekomst heel erg nodig hebben.

Ook was ik aanwezig bij de BinckBank tour 2018 wielerronde van Nederland en België. Ik sprak Hans de Theye, relatiemanager van de BinckBanck, over waarom zij de wielerronde sponsoren. Ze hebben rond de 600.000 klanten, maar de naamsbekendheid kan nog wel wat omhoog. Hoe willen ze dat doen?

De laatste tijd ben ik zelf ook veel op de mountainbike te vinden, omdat ik probeer mijn levensstijl wat gezonder te maken. Naast het bewegen let ik ook op mijn eten en hou ik alles handig bij in de Samsung Healthcare App. Ik ben inmiddels 13 kg afgevallen! Ik laat zien hoe deze app mij daarbij helpt en hoe het werkt!

Ik ben zelf een enorme fan van draadloos betalen, slimme betaalsystemen en allerlei innovaties op dat gebied, maar ik ben nu een filmpje aan het maken over mensen die eigenlijk liever houden van contant geld. Mijn Turkse fietsennmaker was bijvoorbeeld altijd iemand die mij weg stuurde naar een geldautomaat om geld te pinnen zodat ik contant kon betalen. Ik was op pad om hem te vragen waarom hij dat deed, maar toen ik aankwam bij hem zag ik een enorme verrassing.. Wat doet hij nu?

–  Vincent Everts, Dutch trendwatcher in the field of digital innovation | More about Vincent Everts

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel