Home In de media Tweederde van de auto’s kunnen straks weg

0 3610
Z in Zaken

Hoe ziet een wereld eruit waar autonomous driving dominant is? Dat was de vraag die we ons aan de tafel van Rens de Jong stelden, bij Z in Zaken. Een gezellige discussie, samen met de andere gasten die deze wereld ook wel zagen zitten. Want hoe lekker is het om door te kunnen rijden op de snelweg, geen parkeerplek meer te hoeven zoeken én je auto de deur uit te doen die 97% van de tijd toch stil staat.

Veiliger

Een zelfrijdende auto rijdt veiliger, vooral als we ook nog willen internetten tijdens het rijden. Ongelukken gebeuren vooral omdat we als mens fouten maken. Zelfrijdende auto’s met slimme sensoren verslappen nooit en kunnen in een fractie van een seconde ingrijpen.

Intensiever gebruik

Auto’s worden vaker (her)gebruikt. Wanneer jij op je werk aankomt staat je auto de hele dag stil. Maar wat als een auto zelf weg kan rijden en in de tussentijd iemand anders van A naar B kan brengen? Dan hebben wij in de wereld veel minder auto’s nodig, tweederde van de auto’s kan zo van de weg af… of beter gezegd, de parkeerplaats. Wat wordt het weer rustig op de weg!

Weg met parkeerplekken in de stad

20% van de stad wordt gebruikt voor parkeerplekken. En vaak zijn dit ook nog de mooiste plekken. Die parkeerplekken aan de Amsterdamse gracht zijn gewoon doodzonde. Wanneer een auto de hele dag aan het werk is in plaats van stilstaat kunnen we het met veel minder parkeerplekken doen. En als de auto toch even niets te doen heeft kan hij zich buiten de stad parkeren. Goed nieuws voor toeristen in Amsterdam want die hebben weer een prachtig uitzicht op de grachten in plaats van dat iedere foto wordt ‘opgefleurd’ met Volkswagens en Toyota’s.

En ook niet onbelangrijk. Tijdens het rijden kun je veel leukere en nuttigere dingen doen dan het stuur vasthouden.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel