Home Vincent's Column Treo 650 Het ultieme Gadget?

0 2604

De ideale gadget valt niet te vinden. Neem nu smartphones. Geen enkel model doet alles wat je zou wensen. Zo ook de Treo 650. Maar deze nieuweling van PalmOne komt wel behoorlijk in de buurt. De Amerikaanse fabrikant die het de laatste jaren moeilijk heeft gehad, is ßer helemaal terug met deze geavanceerde telefoon.

PLUS:
Deze Treo is klein en is goed hanteerbaar. Hoewel een beetje dik, past hij aardig in de borstzak. Je kunt hem makkelijk overal mee naar toe nemen. Belangrijk bij zo’n toestel is dat je lekker mee kunt bellen. Het telefoongedeelte is prima in orde. Hij is goed met één hand te bedienen, zeker als je ’m op speakerphone zet. Over het scherm niets dan lof. Het beeld is zo scherp en helder dat je er heel goed e-mail op kunt lezen en zelfs gewone websites goed mee kunt bekijken. De ingebouwde vga-camera geeft ook bij weinig licht redelijk goede foto’s en video. Je stuurt de gemaakte opnames vervolgens eenvoudig weg via mms of e-mail. Het slim vormgegeven toetsenbord is met de duimen uitstekend te bedienen, zodat je razendsnel sms- en e-mail boodschappen kunt versturen. Met de bijgeleverde software kon ik goed Word- en Excel-bestanden lezen. De Treo werkte ook probleemloos met de Exchange mail van mijn bedrijf. Ook al belde en internette ik de hele dag door, de batterij hoefde pas na drie dagen te worden opgeladen. Nog een positieve verrassing: de Treo kreeg zowaar zonder problemen via Bluetooth draadloos contact met mijn oordopje. En dan de navigatiesoftware die ik altijd gebruik. TomTom 4 werkte goed met mijn Bluetooth GPS muis. De Treo is werkelijk onder alle omstandigheden vrij eenvoudig met één of twee handen te bedienen door een combinatie van toetsenbord, handige muis en aanraakscherm.

De Treo heeft ook een aantal minpunten. Jammer dat hij geen Wi-Fi ondersteunt voor draadloos gebruik in de buurt van hotspots. De Palm-software is weliswaar snel en compact, maar kan helaas maar één ding tegelijk doen. Tijdens het ophalen van e-mail kan je bijvoorbeeld niet op het web browsen. Nog hinderlijker is dat de navigatiesoftware onmiddellijk stopt de weg te wijzen zodra er een telefoontje binnenkomt. En dat terwijl je tijdens het bellen het navigatiesysteem zo nodig hebt. Hoe vaak raak je juist dan de weg kwijt! Volgens mijn vriendin hebben mannen die tijdens het bellen ook nog iets anders proberen te doen zoals autorijden, een IQ van een kleuter. Bij TomTom 5 is dit probleem verholpen.
      
VOOR WIE BEDOELD?
De Treo 650 is met name geschikt voor mensen die alles in één willen hebben: een telefoon, e-mail machine, goed internet, mp3, camera en toetsenbord. En dat alles tezamen in een prachtige vormgeving, klein en hanteerbaar. Deze smartphone is niet voor mensen die van simpele machientjes houden. Doelgroep is de ware gadget liefhebber. Hij kost rond de €600. Met een 2- jarig telefoon-abonnement krijg je hem al vanaf €150.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel