Home Talk to Me Maurice de Hond over de Deventer moordzaak Peil.nl en zijn geheime web...

0 3484

Ik had Maurice de Hond al een tijdje niet gesproken. Natuurlijk komen we hem wel bijna wekelijks tegen met zijn opiniepeilingen gemaakt door zijn bedrijf Peil.nl en heeft hij veel media aandacht gehad vanwege de Deventer moordzaak. Ik interviewde hem in Dauphine waar hij zoals altijd begeesterd is over web 2.0 en iets loslaat over zijn nieuwe geheime project.

CSI Web 2.0 stijl
Hij begint met uit te leggen hoe hij betrokken is geraakt bij de Deventer moordzaak en hoe hij de ‘wisdom of the crowds’ heeft gebruikt om deze moordzaak verder te onderzoeken. Hij heeft rond de 15 mensen die hem actief via internet helpen en nog zo’n 50 mensen die af en toe iets bijdragen. Van textielexperts tot DNA onderzoekers en soms ook politiemensen. Bijzonder is dat hij de meeste van deze mensen nooit in levende lijve heeft ontmoet en alleen via internet met ze communiceert.

Het geheime web 2.0 project
Maurice is al een jaar in het geheim druk bezig met een project waar hij het web 2.0 principe wil gaan toepassen op sport. Hij wil de mensen rond sportclubs verenigen zodat ze optimaal kunnen samenwerken aan een groter doel. Zou hij de sleutel hebben gevonden om onze sporters tot grote hoogtes te brengen de komende jaren?

Hij hoopt het geheime web 2.0 project in september van dit jaar te lanceren.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel