Home Tesla Tesla grootste kwartaalverlies OOIT – Mijn reactie! Gaan ze failliet of breken...

0 4408

De media kondigde het faillissement van Tesla aan. Degene die short gingen op het aandeel verdienden miljarden en Elon Musk kreeg giga veel kritiek omdat hij de vragen van analisten in een conference call BORING noemde “You are killing me…”. Tesla zegt dat ze geen geld nodig hebben en dat als je niet tegen volatiliteit kan dat je dan hun stock niet moet kopen. Gaat Tesla naar de donder of komen ze volgend kwartaal uit de productie hell en breekt de zon door? Wat een controverse!

Tesla is al veel vaker doodverklaard, maar dit moment is naar mijn idee echt totaal niet serieus. Tesla is zelfs erg goed bezig. Iedereen zegt dat elektrisch de toekomst is maar alle automerken lopen vooralsnog ver achter op Tesla. Het volgende kwartaal wordt wel erg interessant, maar het gaat zeker niet zo verschrikkelijk mis als iedereen verkondigd. Mijn (niet zo bescheiden) mening:

Luister hier naar fragmenten uit de omstreden conference call:

Het duurde 20 jaar tot er 1 miljoen elektrische auto’s waren verkocht, 18 maanden voor het 2de miljoen en het 3de miljoen 8 maanden. Als iedereen in Nederland een elektrische auto heeft, hebben we 2.000 windmolens nodig. Dat is enorm goed te doen en schiet aardig op! Tesla loopt hierin voor op andere merken.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel