Home Gadgets Terugblik op het Google Pixel-event en waarom moeten we digitaal radio luisteren?

Terugblik op het Google Pixel-event en waarom moeten we digitaal radio luisteren?

Google presenteerde tijdens het Google Pixel-event niet alleen hun nieuwe Pixel-smartphone. Ze lieten ons ook kennis maken met de Google Assistent, de slimme spraakassistent van Google die met behulp van deep learning steeds slimmer moet worden. En ze kwamen met een serieuze concurrent voor de Samsung Gear namelijk de Daydream View, hun eigen VR-bril. Zijn we enthousiast en moet Google wel de hardwareboer uit gaan hangen? Ik besprak het in de uitzending van BNR Digitaal waar ik de backup was van Herbert Blankesteijn, samen met Boris Boonzajer Flaes van All About Phones.

Digitale radio en DAB+

DAB+ en andere vormen van digitale radio timmeren flink aan de weg maar toch moeten er nog flinke stappen gezet worden voor we definitief afscheid kunnen nemen van FM. En zo lang FM nog steeds aan staat vragen veel mensen zich af waarom ze toch digitaal radio moeten luisteren. FM werkt toch prima?! In de week van de digitale radio was Jacqueline Bierhorst van Digital Radio NL te gast bij BNR Digitaal en vragen we ons allemaal af: wanneer gaat FM nu uit? En waarom moeten we digitaal gaan luisteren? 23% van de nieuwe auto’s heeft DAB+.

Luister de uitzending van BNR Digitaal terug

Beluister de uitzending hier terug.

Journalisten, pak die smartphone eens uit je zak!

Nog meer BNR, want ik kreeg een mooi compliment van dé media lady Marianne Zwagerman. In een BNR uitzending zat ze tegenover hoofdredacteur van HP/De Tijd Tom Kellerhuis die aangaf nooit naar vlogs en online video’s te kijken. Marianne schrok hier terecht van en noemde mij als voorbeeld als trendwatcher die de hele dag door mensen interviewt en dit meteen deelt. Dank voor het compliment en journalisten, gebruik die smartphone eens!

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel