Home Bedrijven en personen Staatssecretaris Dekker over de Steve Jobsschool

Sander Dekker

Staatssecretaris Sander Dekker van OCW was op de Steve Jobsschool ‘De Ontplooiing‘ om het boek ‘Ieder kind is anders’ geschreven door Joost Ramaer in ontvangst te nemen. Maurice de Hond richtte in 2012 de O4NT beweging op, oftewel Onderwijs voor een nieuwe tijd. Het resultaat is dat we inmiddels 22 Steve Jobsscholen hebben en dat zo’n vierduizend leerlingen modern onderwijs genieten. Dit boek gaat over het O4NT onderwijs en bespreekt de ervaringen van leerkrachten, ouders en kinderen. Het boek is hier te verkrijgen.

Interview met Sander Dekker

Sander Dekker ziet genoeg mogelijkheden om technologie zoals tablets in te zetten in het onderwijs. Kinderen zijn er handig mee en het biedt mogelijkheden om het onderwijs per kind beter af te stemmen. Hierdoor kunnen kinderen in hun eigen tempo onderwijs volgen. Geen onderwijs meer op basis van je leeftijd maar op basis van je niveau.

Interview met schrijver Joost Ramaer

Uiteraard was de schrijver zelf ook aanwezig bij de presentatie van zijn boek. Is zijn boek kritisch of is het gewoon een enthousiaste beschrijving met allerlei fans? Hij dook volkomen blanco met nul kennis over basisonderwijs in dit onderwerp.

Sander Dekker neemt boek in ontvangst en praat met Hero

De staatssecretaris neemt het eerste boek van “Ieder kind is anders” in ontvangst van Maurice de Hond. Maar hij had daarvoor eerst nog een gesprek met Hero, een van de leerlingen.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel