Home Bedrijven en personen SNS Bank apps en waarom Blockchain en PSD2 hot zijn

SNS Bank apps en waarom Blockchain en PSD2 hot zijn

Innovaties bij banken, Fintech bedrijven bedreigen de huidige financiële instellingen en de ene bank gaat daar slimmer mee om dan de ander. In het innovatielab van de SNS Bank krijg ik een indruk van de innovaties bij deze bank en bij dochterbanken ASN, en Regiobank.

Apps

Welke apps heeft SNS bank?

Snel saldo checken

Een veel gebruikte functie op de smartphone is het checken van je saldo. In de nieuwe app check je snel je saldo nog voordat je de 5-cijferige PIN invoert.

Binnen een minuut rekening openen

Handig! Maar wat nog veel innovatiever is, dat is dat je via de app binnen een minuut een nieuwe rekening kunt openen. Zelfs als nieuwe klant. Met een iPhone moet je jouw ID-kaart of paspoort nog scannen maar Android devices lezen direct de NFC chip uit.

Sjaak

De app Sjaak zorgt ervoor dat je heel slim rekeningen kunt delen binnen een groep, bijvoorbeeld als je een avond uitgaat of op vakantie gaat. Ook deze app werkt heel prettig.

Wat is er nu zo bijzonder aan?

Wat maakt deze apps nu anders dan de apps die er al zijn? Bijvoorbeeld dat iedereen via Sjaak makkelijk de rekeningen kan betalen via iDeal, ongeacht welke bank je hebt. Ook zie je direct of iedereen wel of niet heeft betaald en worden er ook automatisch herinneringen verstuurd. Je hebt er geen omkijken meer naar. Ook kun je groepen aanmaken en members toevoegen en verwijderen, handig in bijvoorbeeld een studentenhuis.

Wat doet SNS Bank met huge innovaties PSD2 en Blockchain?

Arie Koornneef is de directeur Marketingstrategie & Innovatie en ook aanwezig in het Innovatielab. Ook SNS is (uiteraard) bezig met Blockchain toepassingen en PSD2, de API voor banken waardoor ook derden partijen je bankzaken kunnen regelen. Arie Koornneef legt uit wat er allemaal gebeurd in het lab, hoe er wordt gewerkt en hoe ze concurreren met de ABN, ING en Rabobanks van deze wereld.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel