Home Bedrijven en personen, Events Schoonmaakrobots nemen de sector over

Schoonmaakrobots nemen de sector over

In Nederland zijn 150.000 professionals actief in de schoonmaakbranche. Een conservatieve sector waar de innovatie traag gaat. Op ISSA/Interclean kwamen 30.000 mensen en 800 leveranciers bijeen om de laatste innovaties in de cleaning sector te bekijken. Virtual reality waar je in andermans badkamers rond kunt neuzen en cleaning tips kunt krijgen waren populair, net als nieuwe snufjes in bestaande producten. Maar niets kon tippen aan de robots. Ik gaf zelf een presentatie over de top 10 innovaties, bekijk hier mijn slides.

4000m2 vloeroppervlak in 4 uur

Als consument kennen we de robot stofzuiger al maar nu moet ook de professionele sector eraan geloven. Waar de focus in de sector tot nu toe lag op het controleren van de werknemers houden ze zich nu meer bezig met daadwerkelijke automatisering. En dat gaat vast en zeker banen kosten. Een van de robots kan 4000 m2 vloeroppervlak schoonmaken in 4 uur.

En wie dacht dat we in Europa achterlopen heeft het mis. Een editor van een Amerikaanse schoonmaaktijdschrift wist me te melden dat we in Europa jaren voorop lopen op de VS.

Bekijk een impressie van ISSA/Interclean met de top 10 innovaties

Bekijk alle video’s van ISSA/Interclean

Bekijk mijn bijdrage in Z Today over innovatie in de schoonmaakindustrie

Bekijk mijn interview met editor Bill Griffin van Cleaning Business Magazine

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel