Home Bedrijven en personen Rutger van Zuidam over de Blockchain Conference

Rutger van Zuidam over de Blockchain Conference

Rutger van Zuidam is een enorme fanatieke ondernemer. Hij is onder meer mede-oprichter van ticketingbedrijf Paylogic, CEO van Senanga (e-commerce) en founder van IntoBitcoin.com. Hij kwam heel vroeg met Bitcoin in aanraking en vond dat er nog te weinig mee werd gedaan. En dus begon hij met het ontwikkelen van Bitcoin applicaties voor kassa’s en Bitcoin ATM’s zodat we ook echt ons drankje met bitcoins konden afrekenen:

EAZE

Rutger is ook mede oprichter van EAZE. EAZE wil betalen écht frictieloos maken. Daarom introduceerde ze als eerste “Nod To Pay” waarmee Google Glas en Bitcoin wallets worden gecombineerd om contactloos betalen te demonstreren.

Dutch National Blockchain Conference

Al deze kennis over Bitcoin en de onderliggende technologie de blockchain wilde Rutger graag overdragen en dus hebben we samen het Nationaal Bitcoin Congres opgericht. Dit jaar is de naam veranderd in Dutch National Blockchain Conference omdat de focus meer en meer op de blockchain kwam te liggen. Het congres brengt de financiële wereld en de blockchain wereld bij elkaar en wordt gehouden op 20 juni op het hoofdkantoor van KPMG.

De Blockchain uitgelegd door Into Bitcoin

De blockchain is enorm efficiënt en kan fraude en bureaucratie bestrijden. We controleren met de blockchain elkaar in plaats van dat we dit overlaten aan een toezichthouder. De blockchain is volledig te programmeren zodat je bijvoorbeeld geld wat bedoeld is voor zorg ook alleen uit kunt geven aan zorg. Of in het geval van een ticketsysteem dat het ticket alleen geldig is voor persoon X op event Y.

Blockchain Congres geopend door Minister Dijsselbloem

Het congres wordt geopend door Minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroup Jeroen Dijsselbloem.

Rutger van Zuidam in Digital Transformation

Interview met Rutger van Zuidam na afloop van de uitzending

Beluister de hele uitzending van Digital Transformation met naast Rutger van Zuidam ook Mark Buitenhek, Global Head Transaction Services bij ING.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel