Home Gadgets Review: Huawei Watch

2 8411
Huawei Watch

Tijd het Mobile World Congress in Barcelona kwam ik de Huawei Watch voor het eerst tegen en hij viel me direct op. De watch is mooi, hij is rond en hij ziet er een stuk minder geekie uit dan bijvoorbeeld de Apple Watch. Maar werkt hij ook goed?

De specs

Wat zit er allemaal in dit 1cm dikke horloge? Onder meer:

  • 1,4 inch AMOLED display met een resolutie van 400×400 pixels dat altijd aan staat
  • 4GB opslag
  • 512MB RAM
  • Een gyroscoop, versnellingsmeter, hartslagmeter en een barometer
  • Een batterij waarmee je volgens Huawei 1,5 dag doet

Maar belangrijker, wat doet de watch ermee?

Android Wear

De watch draait op Android Wear maar is ook te gebruiken met een iPhone. Het enige nadeel is dat de functies dan iets beperkter zijn, zo kun je bijvoorbeeld niet reageren op berichten. Het is een simpel OS maar werkt daardoor wel érg prettig. De bediening is een stuk eenvoudiger dan die van Apple en ik ben hier dan ook een stuk enthousiaster. Je kunt vanzelfsprekend je watch faces customizen waardoor je er ook makkelijk een sporthorloge van kan maken.

Design

Mooi of niet, dat laat ik aan jou over, maar ik vind deze watch erg stijlvol. Er is veel aandacht besteed aan design en het ziet er zelfs nog redelijk uit op een dunne pols. Deze Huawei Watch ziet eruit als een echt horloge, staat altijd aan en gaat een dag mee.

De prijs

De leather versie is het goedkoopste met een prijs van €399. Daarna loopt de prijs op. Zo heb je er een met een RVS band voor €450, een zwarte voor €500 euro en dan zijn er nog de exclusieve luxe varianten die nog een stuk duurder zijn.

Het gebruik buiten

Buiten heeft ook deze watch nog steeds een probleem, zelfs in de schaduw. In de zon is het helemaal niet te doen. Daar moeten de fabrikanten van smartwatches echt nog een oplossing voor zien te vinden.

Water resistant?

Water resistance: IP67 staat er in de specs. Dit betekent dat het is bestand tegen stof en tot 1 meter onder water kan. Klopt dit? Ik gooi de watch in een glas water en ja hoor: hij werkt nog steeds.

Conclusie

De Huawei watch is prachtig vormgegeven. Android Wear werkt goed en het is een stuk beter en makkelijker in gebruik dan de Apple Watch. De watch buiten gebruiken blijft een probleem. De prijs begint bij €399.

2 REACTIES

Reageer op dit artikel