Home Bedrijven en personen PrintR gaat domme 3D printers slim maken

New Business Radio Digital Transformation

In New York kwam ik op weg naar het vliegtuig Douwe Bart Mulder  tegen. Samen met twee medestudenten heeft hij naar aanleiding van een project aan de Universiteit van Twente PrintR opgestart. PrintR heeft als doel om 3D printen toegankelijker te maken voor iedereen. Momenteel focussen zich nog op de geeks maar ze werken toe naar een vriendelijke oplossing voor consumenten om snel en makkelijk 3D te kunnen printen.

De eerste funding die ze ophaalden was 15.000 euro via Startup Bootcamp, pizza money zoals hij het zelf noemt. Eind 2015 haalde hij 800.000 euro op bij een groep (anonieme) angel investors. Nu wordt het dus serieus!

Wat doet PrintR?

PrintR ontwikkelt zowel ontwikkelingssoftware om snel en eenvoudig ontwerpen om te kunnen zetten in een 3D print ontwerp. Maar belangrijker: ze hebben een kastje ontwikkeld waar je de 3D printer aan kunt hangen genaamd The Element. Dit kastje maakt van een domme 3D printer een slimme 3D printer zoals Apple TV van een domme tv een slimme tv maakt. Je kunt hier vanuit de hele wereld via de cloud een 3D printer bedienen. Alle software draait op dit kastje, je hebt dus geen aparte software of apps nodig. Hierdoor kun je snel en makkelijk draadloos via internet met 3D printers werken. Het doosje genaamd The Element kost €200 euro per stuk. Maar de ambitie van PrintR is een stuk groter.

Waar wil PrintR naartoe?

Het grote doel van PrintR is om hun software dat nu nog in het kastje zit samen met makers van 3D printers in hun apparaten te implementeren. En volgende maand al gaat de software van PrintR in Nederland in de eerste 3D printers gestopt worden. Want misschien wist je het nog niet, maar het kleine Nederland loopt qua 3D printen voorop!

Digital Transformation

Ik praat met Douwe Bart Mulder over de oprichting van PrintR, hun doelen en het ophalen van grote bergen dollars als kleine startup uit Nederland.

Interview na de show

Achteraf stelde ik Douwe nog een aantal vragen voor de camera.

Beluister de hele uitzending

Beluister hier de hele uitzending van Digital Transformation met naast Douwe ook Farid Rostami over de Bitcoin in 2016.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel