Home Bedrijven en personen Plantronics pakt geluidsoverlast op werkvloer aan

Frank Timmermans Plantronics

Ik ben een Plantronics gebruiker. De headset fabrikant verkocht al meer dan 1 miljard devices wereldwijd, een marktaandeel van zo’n 50%. Ze merken dat grote headsets steeds meer geaccepteerd worden in de publieke ruimte, niet alleen callcenter medewerkers en dj’s lopen met grote headphones rond maar ook de consumenten op straat of in de trein. Waar ze eerst nog vooral de zakelijke markt bedienden bestormen ze nu de consumentenmarkt met headsets voor gaming, muziek, travel en sport. Ik praat erover met de Countrymanager van de Benelux bij Plantronics Frank Timmermans.

Slimme headsets

Headsets worden steeds slimmer: ze kunnen de temperatuur van je hoofd meten, je hartslag, ze weten waar je bent, maar ook waar je naar kijkt. Deze data wordt steeds nuttiger gebruikt, bijvoorbeeld om muziek te pauzeren wanneer je de headset van je hoofd haalt en weer aan te slingeren wanneer je hem weer opzet. In callcenters weet een slimme headset wie het ding op zijn hoofd zet waardoor de medewerker direct wordt ingelogd en kan beginnen met werken. Ook kan de toon van een helpdeskgesprek worden geanalyseerd waardoor een floormanager kan ingrijpen wanneer het mis dreigt te gaan.

Noise at work

4 op de 5 mensen heeft last van geluidsoverlast op het werk en de menselijke spraak staat met stip op nummer 1 als meest irritante omgevingsgeluid tijdens het werk. Dit ontdekte Plantronics in hun Noise at Work onderzoek. Om je van deze afleiding af te helpen ontwikkelen noise cancellation headsets die het irritante geluid weg te filteren, ook heel handig in het vliegtuig. Dit soort headphones zijn al te koop vanaf €100.

Frank Timmermans Countrymanager Benelux & Nordics bij Plantronics

In de uitzending van Digital Transformation bespreek ik de laatste innovaties bij Plantronics met Countrymanager Benelux & Nordics bij Plantronics Frank Timmermans.

Ook geeft Frank een van hun nieuwste modellen, de Plantronics BackBeat Pro+, weg aan de luisteraar die mij kan vertellen wat hij/zij met deze headphone wil gaan doen. Stuur je antwoord naar vincent@everts.net.

Bekijk het interview met Frank Timmermans na afloop van de uitzending

Complete uitzending terugluisteren

Beluister de hele uitzending met naast Frank Timmermans ook Gerda Verburg, permanent vertegenwoordiger van Nederland bij de wereldvoedselorganisatie FAO.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel