Home Bedrijven en personen Philips doet onderzoek naar blockchaintechnologie in de gezondheidszorg

Arno Laeven is Head of Blockchain Lab bij Philips. Hij doet onderzoek naar het gebruik van de blockchain technologie in de gezondheidszorg. Doel van het Blockchain Lab van Philips is om een strategisch, technologisch en wettelijk kader te ontwikkelen voor gebruik van de blockchain. Ze doen dit door samen met blockchain partners in-house prototypes te bouwen en hier lering uit te trekken.

Medische gegevens veilig opslaan in de Blockchain

De toepassingen waar de blockchain voor geschikt is zijn met name data gerelateerde toepassingen. Momenteel zit je persoonlijke medische data in veel verschillende databases. Dat is prima, omdat je niet wil dat iedereen je gegevens in kan zien. Maar met de blockchain kan dit veel slimmer en veiliger georganiseerd worden omdat jij bepaalt wie wel en geen toegang heeft tot specifieke data.

Arno Laeven op Startup Friday

Arno, die een achtergrond heeft in tech, media en innovatie, was een van de sprekers tijdens de afgelopen Startup Friday georganiseerd door het ABN AMRO Innovation Centre. Hij legt uit waarom het erg belangrijk is dat wij de blockchain leren begrijpen zodat we het slim kunnen toepassen in de medische wereldgoogle..

Bekijk hier de presentatie van Arno Laeven op Startup Friday

Screen Shot 2016-06-11 at 10.12.16

 

Alle presentaties van die interessante dag bij Startup Friday 5 x 7 minuten.

Arno Laeven op Dutch Blockchain Conference

Arno Laeven is op 20 juni ook een van de sprekers tijdens de Dutch Blockchain Conference. Kijk op Dutchblockchainconference.com voor meer informatie.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel