Home Bedrijven en personen, Events Pascal van Hecke over smart contracts op de blockchain

Pascal van Hecke over smart contracts op de blockchain

Het bedrijf Innopay kennen we vooral van iDeal. Zij hebben voor de Nederlandse banken dit online betalingssysteem mede opgezet. De consultants van Innopay zijn innovatie experts op het gebied van betalen, digitale identiteit en e-business. Pascal van Hecke is zo’n consultant die een geweldig verhaal hield over smart contracts op de blockchain.

Smart contracts op de blockchain

De blockchain bestaat uit heel veel computers die samen een register bijhouden. Hierdoor komen ze gezamenlijk tot één versie van de waarheid. Onderling worden er smart contracts afgesloten die door de blockchain worden geverifieerd. Zo’n smart contract kan een waarde bevatten, bijvoorbeeld geld (Bitcoin) maar ook contractuele afspraken over intellectueel eigendom. Deze smart contracts kun je programmeren. Zo kun je in een smart contract regelen dat als product X van A naar B (if this then that) is verscheept er een regel code uit het contract wordt uitgevoerd, bijvoorbeeld een financiële transactie. Pascal van Hecke legt uit hoe dit in zijn werk gaat en vertelt ook over het gedecentraliseerde platform die dit type smart contracts ondersteunt: Ethereum.

Dutch Blockchain Conference

Op maandag 20 juni organiseer ik samen met Rutger van Zuidam de Dutch Blockchain Conference waar we dieper ingaan op deze en nog veel meer toepassingen van de Blockchain. Kijk deze dag live mee via de site of komt fysiek naar het congres. Kaarten zijn nog tot 1 mei met korting te koop, check Dutchblockchainconference.com voor meer informatie.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel