Home Bedrijven en personen Visiting Altschool, the silicon valley version of the SteveJobsschool

AltSchool

I visited Altschool, a startup with the goal to refrom elementary education with $140Million in funding from Sillion Valley giants like Mark Zuckerberg. See this 5 minute documentary.

https://www.youtube.com/watch?v=gyV7zQbnX7

My impressions after I spend 2 hours inside the school and with the CTO Dan in dEnglish (dutch english)

In juni  I interviews Dan en Hillary Barber when they were my guest at the Steve Jobsschool in Amsterdam. Dan is Head of Teacher Satisfaction bij AltSchool, the american version Steve Jobsschool.

140 miljoen aan funding

Op het eerste gezicht ziet het eruit als een startup van 3-5 miljoen en niet als een van 140 miljoen, met grote investeerders als Mark Zuckerberg. Op de school zitten 33 kinderen en 40 personen werken aan digitale tools. Ze hebben vier scholen en gaan binnenkort twee nieuwe openen in New York.

Luxe

De school is enorm luxe, en dan heb ik het niet over spullen. De school heeft namelijk 10 kinderen per leraar, op deze school zaten dus 33 kinderen en er waren maar liefst vier leraren. Ieder kind heeft een eigen playlist met onder meer de leerdoelen dat wordt gecontroleerd door de leraar. De leraar kan hier ook lesmaterialen in stoppen. Ook kunnen ouders tussentijds communiceren met de leraar aan de hand van een soort Facebook for Schools.

Van iPad naar Chromebooks

Wanneer de kinderen 8 jaar oud zijn stappen ze over van iPads naar Chromebooks omdat deze apparaten de kinderen meer flexibiliteit geven en zodat de scholen niet meer zo afhankelijk zijn van de wensen van Apple. Een Chromebook is veel makkelijker te customizen dan een iPad.

Barrières

Bizarre regel van de New York Teachers Union. Ze hebben bepaald dat er in New York best computers in de klaslokalen mogen zijn. Alleen mogen het er niet meer zijn dan dat er leraren rond lopen, één dus! Ook is één leraar op 10 kinderen voor public schools totaal niet realistisch en dus moet er nog een hoop werk verzet worden voordat de werkwijze van AltSchool breder toegepast kan worden.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel