Home Bedrijven en personen Onderwijsvernieuwing in de VS en Nederland, wat zijn de verschillen?

AltSchool KIPP Steve Jobsschool

Mickey Huibregtsen, voormalig Director bij McKinsey & Company en bestuurder bij het Olympisch comité NOC*NSF, loopt warm voor het Steve Jobsschool concept. Hij is onder de indruk van het Onderwijs voor Nieuwe Tijd (O4NT) concept en investeert hier ook in.

Verschil met andere scholen is groot

Mickey vindt het verschil met andere scholen groot. Hij vindt het erg belangrijk dat je kinderen al op jonge leeftijd individueel benadert. Hierdoor ontdekken en bepalen ze zelf hun tempo in plaats van dat ze worden meegesleurd of juist worden afgeremd door de rest. Daarnaast leer je kinderen op deze manier verantwoordelijkheid, leer je ze omgaan met hun talenten, laat je ouders participeren op school en kunnen leerlingen hun tijd écht besteden aan het begeleiden van het kind.

Funding voor onderwijs

De AltSchool in de VS heeft 100 miljoen dollar aan funding opgehaald voor een privéschool die 25.000 dollar per kind per jaar kost. Dit tegenover 6.000 euro per kind per jaar in Nederland. Hoe kan het dat in Nederland zo moeilijk is om funding te krijgen voor nieuwe onderwijsconcepten?

Dan Barber is Head of Teacher Satisfaction bij AltSchool, Hillary Barber is leraar en decaan op KIPP Bayview Academy. KIPP is een grote scholengemeenschap in de VS met meer dan 200 scholen. Met hen praat ik over het verschil tussen onderwijsvernieuwing in de VS en Nederland met als voorbeeld de Steve Jobsschool en hun scholen.

Boek ‘Ieder kind is anders’ nu een week lang gratis

Vorige week schreef ik over het boek Ieder kind is anders, geschreven door Joost Ramaer. Hij dook zonder enige voorkennis in het O4NT onderwijs. Het boek (aanrader!) is hier te bestellen maar je kunt ‘m hier ook een week lang gratis downloaden.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel