Home Vincent's Column Nieuwe Versatel installate. Werkt als een TREIN

0 3050

Hierbij een verslag van de  installatie van versatel 20mbit eredivisie voetbal.

Summary: Alles werkte binnen 2 uur. Internet is supersnel. Kwaliteit voetbal is geweldig, kan films en TV kijken (Nu nog alleen publieke omroep want de commerciëlen doen moeilijk) en voor 40 euro is dit minder dan de helft van mijn oude ADSL aansluiting van 8mb.

Alleen met 20.000 mensen betekent het wel dat Versatel, die 1 miljoen per week betaalt voor de voetbal rechten, nu 200 euro per maand moet dokken per gebruiker voor deze rechten. Dat is wel een hoop geld. Indien dit 10x zo veel wordt dan is het nog 20 euro/per persoon/per  maand en ze krijgen maar 32 euro inkomsten ex btw.  Maar mijn conclusie is dat het wel goed werkt en dat is een start.

Het verslag
Vanochtend 10.00 stond versatel aan de deur. Ze zouden komen tussen 9 en 12 dus was prima. Aardige mensen van Imtech die het duidelijk vaker hadden gedaan (1 monteur was in opleiding, normaal komen ze alleen. Fijn want de kabel moest 20 meter naar de andere kant van het huis die ze perfect hebben gelegd en weggewerkt).

Binnen 15 minuten bleek dat ADSL2 prima werkte en dat ik wireless lan had (54mbits!). Ik had verwacht dat www.speedlinq.nl  een probleem had met het vrijgeven van mijn lijn want ze wilde 2 maanden opzegtermijn maar nee hoor, alles werkte vlekkenloos.

Aan de andere kant van het huis (normaal een groot probleem voor mijn wifi stations) had ik prima ontvangst en via www.speedtest.nl  kreeg ik 4.3 mbit en 800kb upload. Dit is met Wifi normaal en is hetzelfde als mijn 8mbit adsl lijn die ik tot nu toe had.

Met een directe ethernet verbinding naar het model kreeg ik 8.9mbit. Veel meer dan www.Chello.nl  die officieel een 10mbit lijn heeft geleverd maar niet verder komt dan 3mbit download dus dit is mijn grootste snelheid ooit die hier het huis in is gekomen.

Om 11.30 was de kabel naar de TV gelegd (prima gedaan). Decoder aangesloten. VOILA: Direct beeld. Grootste installatie werk was het intypen van de username/password die ik van versatel als brief had gekregen. Kon ik natuurlijk in de verbouwing van mijn huis niet vinden maar de monteur zocht het op in zijn laptop en 5 minuten later had ik TV, Live Voetbal, Films (nu nog trailers), wedstrijden gemist (voor 99 cent per stuk).

Ervaringen
Beeldkwaliteit van Ned 1,2,3 en duitsland is PRIMA. Echt mooie digitale tv. Morgen ga ik het uitproberen op mijn 32 inch LCD TV die mischien iets minder vergevend is maar nu vind ik het prachtig.

Zap snelheid: geen enkel probleem. Binnen een seconden flits ik tussen zenders. Het koste me een paar minuten om de voetbalwedstrijden van gisteren te vinden. Je moet naar de uitslagen pagina gaan. Maar de userinterface is prettig en eenvoudig. Bij elke betaling moet je de pin code intypen wat ik graag als optie zou willen uitschakellen (OK is genoeg) maar in het begin is dit vast nodig voor de consumentenbond 🙂
Je kunt net zoals bij een DVD met 2x,4x,8x de snelheid door de wedstrijd heen browsen.

Wensen
– ik heb een 2e kastje nodig voor de slaapkamer. Kan nu nog niet maar als je dichtbij genoeg de central woont (ik dus) dan wordt dat binnenkort mogelijk.
– Graag een digitale video recorder zodat ik alles kan opnemen in het netwerk en ik niet meer met aparte kastjes hoe te klooien. (Rechtenkwestie want de techniek werkt perfect.)
– Wil graag alles ook op de PC via WIFI kunnen bekijken. (Schijnen ze ook mee bezig te zijn. Qua techniek is het nog niet helemaal klaar maar de irritante rechten zou een issue kunnen zijn)

Morgen meer op www.bv.nl

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel