Home Vincent's Column Nieuwe DVD video recorders te zien in Berlijn IFA 2001

0 2639

Ok, over .com hoeven we volgens een iedere die er iets of niets van af weet niet meer te praten,  de telecommunicatie industrie met al zijn mobiele uitdagingen is een diep financieel gat, de IT industrie met dalende PC’verkopen en stagnerende investeringen is, behalve Microsoft,  een reden tot zorg. Het is echt een heerlijke zomer met goed weer!

 Is er dan nog iets om optimistisch over te zijn? Wellicht de consumentenelektronica?  Helaas, het lijkt moeilijk.  Sony zit in de rode cijfers en de Philips verkoop van de consumenten divisie daalde met 18%!
Nu blijf ik de enige overgebleven onverbeterlijke optimist, ik zie .com diensten voorzichtig opduiken in bedrijven en bij consumenten, we leren het te gebruiken, de overgang van mobiel praten naar mobiel communiceren blijft gestaag doorgaan, de PC verkoop is aan het stagneren maar het cyclische karakter ben ik wel gewend.

 Maar daarom is het interessant om te kijken naar de tweejaarlijkse IFA consumentenelektronica show in Berlijn die deze week honderdduizenden bezoekers huisvest. Bijna 1000 bedrijven laten daar de laatste nieuwe dingen zien.

Hier vind u een hoop interessante foto’s van de show! met dank aan Alfred Monterie van de Telegraaf!

Het meest nuttige en veelbelovende voor de meerderheid van ons zijn de nieuwe Video recorders gebaseerd op  DVD. Philips, HP, Sony en Dell introduceerde de DVD +RW standaard, de mogelijkheid om zelf je hoge kwaliteit video opnames te maken. Sommige DVD recorders kunnen tegelijkertijd opnemen en weergeven, zijn voor normale mensen met plezier te bedienen en hebben soms ook het TimeShift mechanisme wat ik ken van de TIVO recorder. In Q3 en Q4 komen de eerste op de markt voor zo’n 4000,-.

 Helaas zijn er nog andere 2 concurrerende standaarden o.a. van Pioneer dus we zullen eerst een bloedig oorlogje krijgen voordat de echte standaard bekend wordt. Wel zullen de DVD +RW drives in de PC’s beschikbaar komen dit jaar, niet slecht 7 maal zoveel muziek en video op het schijfje.

 Het creëren van de eigen Videootjes moet ook de redding worden voor de snelle PC’s,  waar heb je een 2 gigahertz PC’s voor nodig anders dan voor het bewerken van Video en het spelen van zeer heftige games? Apple is ons vorig jaar voortgegaan dus met Windows XP en al deze hardware volgt de PC industrie dit jaar!

 Het wireless geïntegreerde home rukte ook op, en wat te denken van de auto’s, voor de Duitse burger is dat nog steeds hun koninkrijk. In de nieuwste B&W’s zit er in elke hoofdsteun een video scherm voor de achterpassagiers voor DVD films en games , ook zijn de navigatie systemen overal te signaleren. Maar de ongelofelijke grote stereo installaties met waanzinnige boxen voor tienduizenden mark nemen de helft van de kofferruimte in beslag en doen het ergste vrezen.

 De show gebruikte de nieuwe media zelf ook. Om je weg te vinden over de 160.000m2 kon je een thematische selectie maken op internet en die via je PDA’s bekijken. Ook werd er weer de afstandbediening van de toekomst gedemonstreerd, op meerdere plaatsen via je mobiele telefoon kon je de drank naar keuze moeiteloos selecteren.

 Het geld rolde weer in Berlijn. Ik geloof zelf wel in de die nieuwe DVD recorder maar of het genoeg is om te voorkomen dat de Duitse en Europese economie in het slop raakt?

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel