Home Bedrijven en personen Niet bedrijven maar overheden creëren nieuwe technologie

Tegenlicht De Slimme Staat

Wie creëert er nieuwe coole technologie? Het zijn niet de bedrijven maar overheden! Tegenlicht had er deze week een steengoede uitzending over. Vint Cerf wordt ook wel de vader van het internet genoemd. In mijn interview met hem vertelt hij hoe hij op Stanford het internet (het tcp/ip protocol) in slechts 9 maanden heeft ontwikkeld.

Bedrijven profiteren van innovatie in publieke sector

Maar dat niet alleen, alle technologieën die er echt toe doen zijn ontwikkeld op universiteiten of bij defensie. Neem GPS, chips, digitale camera’s en touchscreens. Allemaal gemaakt in de publieke sector en betaald met publiek geld. Bedrijven als Apple, Amazon en Microsoft maken er vervolgens coole producten van die ze met honderden miljarden winst verkopen en waar ze dan ook nog eens weigeren om belasting over te betalen.

Tegenlicht aflevering ‘De Slimme Staat’

Kijk naar deze geweldige uitzending van Tegenlicht ‘de Slimme Staat‘ waarin Silicon Valley en de goede policies in Denemarken centraal staan. Kijk zeker ook de meetup in Pakhuis de Zwijger waar we hebben doorgepraat over deze uitzending en de situatie in Nederland en de TED Talk van Mariana Mazzucato over de overheid als investeerder, risiconemer en innovator.

Meetup

TED Talk Mariana Mazzucato

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel