Home Gadgets Nest 3.0 demo: groter scherm en OpenTherm ondersteuning

Nest 3.0

Nest, de slimme thermostaat die is ontworpen door een Apple man heeft een nieuwe versie op de markt gebracht. De thermostaat, waar Google 2 miljard voor betaald, is slim omdat deze zelf je dagelijkse ritme leert kennen en de temperatuur in huis hierop aanpast. We bespraken de nieuwe Nest bij Z Today.

Wat is er dan nieuw in versie 3?

 • De Nest 3.0 heeft een groter retina scherm.
 • De Nest 3.0 kan het warme water regelen.
 • De Nest 3.0 heeft een boost mode: hij kan de boiler extra hard zetten wanneer iedereen gaat douchen.

Maar het belangrijkste: Open therm

Nederland loopt voorop als het gaat om de aankoop van slimme thermostaten. Er worden hier drie keer zoveel thermostaten verkocht als in andere landen. Alleen was er één probleem, de boilers en ketels in Nederlandse huishoudens communiceren met de thermostaat via OpenTherm. En niet alleen in Nederland, ook in België, Frankrijk en de UK is dit open protocol erg populair. Nest ondersteunt nu eindelijk ook OpenTherm. Het grote voordeel is dat OpenTherm niet alleen de ketel aan en uit kan zetten maar ook de hoeveelheid warmte kan regelen.

10 tot 20% besparing

Je kunt 10 tot 20% energie besparen door gebruik te maken van een slimme thermostaat. Dit komt omdat Nest je verwarming aan/uit zet afhankelijk van je ritme, beweging in je huis of de positie van je telefoon. Je verwarming wordt dus alleen ingeschakeld wanneer dit ook echt nodig is.

Nest 3.0 demo

Bekijk hier de demo:

 

2 REACTIES

 1. Beste Vincent, interessant artikel 🙂 Ik ben me al geruime tijd aan het orienteren op zo’n slimme thermostaat, zo was ik al erg gecharmeerd van de thermostaat van ICY. Kun je wellicht aangeven hoe de NEST zich tot deze ICY verhoudt? Een aandere vraag die bij mij opkwam, ook al naar aanleiding van de ‘slimme meters’ die al enige jaren geleden door de energie leveranciers werden aangeboden, is hoe zit het met zaken als privacy (dit apparaat is blijkbaar gekocht door Google) en bijvoorbeeld misbruik door energieleveranciers (er gingen verhalen dat zij de meters / data (in eigen voordeel konden manipuleren). Noem me maar paranoide, maar dat zijn toch zaken die af en toe in de (internet-)media naar voren komen.

  Groet Michel

  Verder, wellicht aansluitend op deze

 2. Beste Vincent, interessant artikel 🙂 Ik ben me al geruime tijd aan het orienteren op zo’n slimme thermostaat, zo was ik al erg gecharmeerd van de thermostaat van ICY. Kun je wellicht aangeven hoe de NEST zich tot deze ICY verhoudt? Een andere vraag die bij mij opkwam, ook al naar aanleiding van de ‘slimme meters’ die al enige jaren geleden door de energie leveranciers werden aangeboden, is hoe zit het met zaken als privacy (dit apparaat is blijkbaar gekocht door Google) en bijvoorbeeld misbruik door energieleveranciers (er gingen verhalen dat zij de meters / data (in eigen voordeel kunnen manipuleren). Noem me maar paranoide, maar dat zijn toch zaken die af en toe in de (internet-)media naar voren komen.

  Verder, wellicht aansluitend op dit artikel. De Vereniging Eigen Huis heeft het project ‘Slimme Energie Service’ opgezet, waarmee particulieren kunnen meeprofiteren van het slim inkopen van (electrische) energie. In combinatie met de ‘slimme meter’ kan voor de consument energie worden ingekocht op de gunstigste momenten, en kunnen apparaten op deze tijdstippen worden ingeschakeld… Ben jij hier al informatie over tegengekomen?

  Groet Michel

Reageer op dit artikel