Home Vincent's Column Mijn gadgets van 2005

0 4301

Ik heb een lijstje gemaakt van de gadgets die ik in 2005 zelf heb gekocht en gebruikt.

De gadget van het jaar was ongetwijfeld de Ipod.. Omdat ik zelf al jaren lang met de harde schijf mp3 spelers liep van Archos heb ik pas de Ipod Video aangeschaft Prachtig design, doet muziek perfect en video redelijk maar er moet nog aan hic-ups gesleuteld worden. Pas toen ik het programma mytvtogo aanschafte werd het leuk omdat ik al mijn TV opnames van mijn Mediacenter direct kon doorsluizen en kijk ik inmiddels de helft van mijn TV programma’s terwijl ik on the road ben.

Verder waardeer ik de Sonos hifi stereo. Het is de ultimate stereo installatie met meerdere versterkers in het huis die draadloos aan elkaar verbonden zijn. Met hun afstandsbediening die eruitziet als een Ipod kan ik al mijn MP3 muziek op mijn computers in elke kamer apart afspelen en controleren. Geweldige kwaliteit maar het kost een paar centen.

De Xbox 360 had ik in mijn huiskamer en het is een geweldige game machine met super spelen alleen de ventilatoren maken veel te veel lawaai naar mijn smaak. Ik ben benieuwd naar de Sony Playstation 3 . De Sony PSP, de portable playstation heeft een briljant scherm en ziet er bloedmooi uit en is veel verkocht maar helaas heeft een eigen formaat schijfje .

Microsoft kwam in 2005 met MediaCenter op de markt en veroverde zich als digitale video recorder een plaats in mijn huiskamer. Alleen weer die ventilator maakt weer zo’n herrie, daar moet je op letten.

Ik heb zelf het bedrijf PCzapper opgericht wat voor standaard XP een flink gedeelte van de functionaliteit van Mediacenter geeft met een afstandbediening, een connectie naar de TV in de andere kamer en een breedband portal met alle video’s programma’s van het internet die interessant zijn in Nederland voor minder dan 100 euro, je begrijpt dat gebruik ik ook elke dag.

Ik ben ook een tevreden gebruiker van Versatel, super snel internet en prima TV kwaliteit voor weinig. Alleen hebben ze nog niet alle zenders en wil ik graag een digitale video recorder in de setup box hebben en dat gaat KPN in april op de markt brengen.

Blackberry is nog steeds mijn centrale telefoon/email machine. Ze zijn in 2005 definitief in de corporate wereld doorgebroken en Microsoft en Nokia hebben beide een groot blackberry killer team opgericht die push email ook mogelijk moet maken in 2006.

Hiernaast heb ik altijd de Treo 650 bij me. Een elegant telefoon/pda met een klein maar goed toetsenbord, redelijke foto camera, ondersteuning voor het Edge netwerk van telfort waardoor ik super snel kan browsen.

HP kwam met een de knappe alleskunner, de Ipaq 6515 met Windows Mobile, telefoon, camera, ingebouwde TomTom software en gps sataliete ontvanger  + een redelijk toetsenbord.

TomTom scoorde een home run met de TomTom go. De kracht van 1 ding goed doen.

De mobile netwerken kwamen in 2005 met betere prijzen. KPN kreeg een UMTS LITE abonnement van 45 euro per maand voor 250 mb, Telfort kwam met Edge waardoor je echt overal in Nederland voor 30 euro ongelimiteerd redelijk snel kunt internetten en T-mobile kwam op de valreep ook met UMTS en vraagt, eindelijk, een redelijke 9.50 per maand om met je pda of smartphones ongelimiteerd te kunnen surfen.

De Razor van Motorola was mooiste telefoon en de beste UMTS telefoon was de z320i van Samsung met het bekende uiterlijk.

Mijn digitale camera van het jaar is de Canon IXUS Wireless (500 euro) en de Coolpix P2 (300 euro), hiermee kun je een foto nemen en via wifi direct naar de printer of naar de PC sturen. Dat werkt echt leuk bij feesten.

Mijn video camera van het jaar was de JVC Everio harde schijf camera met 10 uur dvd kwaliteit opnemen op de harde schijf en gewoon makkelijk kopiëren naar de PC. Alleen zat er geen externe microfoon uitgang bij die ik voor interviews nodig heb.

PC world maakte een lijst van de Top 50 gadgets in de afgelopen 50 jaar. Op 2 staat de Ipod met 44 miljoen verkocht maar op 1 de Sony walkman waarvan er maar liefst 300 miljoen door de wereld werden aangeschaft.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel