Home In de media Mijn allereerste Digital Transformation radioshow!

0 3770
digital transformation

Gisteren was het dan zover. Mijn allereerste radio uitzending van Digital Transformation op New Business Radio. Niet alleen zonden we live geluid uit maar de hele show is ook opgenomen op video. Allemaal erg spannend omdat ik naast mijn rol als gespreksleider ook de camera’s, Skype gesprekken, foto- en videomateriaal moest bedienen én ook nog op moest letten of ik binnen de tijd bleef.

Te gast in de studio waren Paul Piebinga van Mobiquity en Wienke Giezeman van TheThingsNetwork.org.

Paul Piebinga

Met Paul sprak ik over zijn liefde voor China en hoe ze daar drie keer intensiever met hun mobiel werken dan wij hier in dit trage Nederland. Met apps als WeChat en Alipay regelen de Chinezen alles met hun smartphone, van het betalen van een taxi tot het reserveren bij een restaurant. Véél en véél meer dan wij hier doen.

Klik hier als de video niet op het juiste moment instart.

Wienke Giezeman

Met Wienke besprak ik zijn IoT project The Things Network. In Amsterdam heeft hij doormiddel van 10 accespoints een Internet of Things Network in de hele stad aangelegd. Nu heeft hij 300.000 euro opgehaald via Kickstarter om heel goedkoop LoRaWAN accesspoints te produceren zodat dit idee wereldwijd uitgerold kan worden.

Klik hier als de video niet op het juiste moment instart.

Peter Hazenberg’s VideoBrix gaat wereldwijd ID&T studio’s in beeld brengen

Peter verzorgde met zijn bedrijf VideobriX de video-opnames van deze uitzending. Sinds kort heeft hij er een grote klant bij, namelijk ID&T. Ze willen wereldwijd in iedere radiostudio een livestream-pakket en Peter gaat dit voor alle 15 studio’s over de hele wereld regelen.

Klik hier als de video niet op het juiste moment instart.

Reactie Ellen Hiep (VER.tk) op onderzoek Maurice de Hond

Maurice de Hond deed een onderzoek onder de Nederlandse bevolking over elektrisch rijden. Hieruit bleek dat 51% geïnteresseerd was in het kopen van een elektrische auto mits de aanschafprijs omlaag zou gaan. Ik besprak dit onderzoek met Ellen Hiep, bestuurslid van de Vereniging Elektrische Rijders.

Klik hier als de video niet op het juiste moment instart.

Hele uitzending terugkijken

De hele uitzending is hieronder terug te kijken:

Hele uitzending terugluisteren

Terugluisteren kan via Soundcloud:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/235918861″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Ik ben heel benieuwd naar jullie feedback op deze eerste uitzending.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel