Home Bedrijven en personen, Events Megatrots op het Delft Hyperloop team. Ze gaan winnen!

In een half uur ben je in Parijs, in een uur in Berlijn, in twee uur reis je naar Moskou en in 7,5 uur naar Shanghai. Het kan allemaal met de Hyperloop. Het plan is bedacht door Elon Musk en zijn team maar de TU Delft is hard bezig om dit idee nog veel beter te maken. Zij strijden met hun ontwerp tegen de studenten van MIT. Vorige week zag ik de suffe presentatie van de Amerikanen en na de knallende presentatie van de Delftenaren ben ik er van overtuigd: de TU Delft gaat deze competitie winnen!

Delft Hyperloop

De Hyperloop is een soort mega hogesnelheidstrein in een vacuüm getrokken buis. De capsule wordt vooruit getrokken door magneten. Doordat er amper luchtweerstand is kun je super efficiënt, snel en goedkoop reizen. Goed voor het milieu en voor ons. Je kunt er snelheden tot 1200 km per uur mee halen en bent in een record tempo in een andere stad. Het ziet er allemaal wat futuristisch uit maar het gaat er snel komen. Eerst in de VS en China, maar op een gegeven moment door onze trage besluitvorming ook in Nederland.

Megatrots op het Delft Hyperloop team. Ze gaan winnen!

Bekijk de reportage van Z Today

Delft Hyperloop The Movie

Bekijk mijn reportage bij de presentatie van het Hyperloopmodel van de TU Delft. Indrukwekkend! Met Minister Kamp, Prins Constantijn en alle details van het ontwerp. Met Marleen van het Hyperloop team praat ik over alle partners van het project, waaronder de NS.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel