Home Gadgets Mega kleine computer van 15 dollar!

0 7097
Mini computer

Het zit er echt aan te komen, een computer van 15 dollar. Met nog 36 dagen te gaan heeft de mini-computer PINE A64 al 550.000 dollar van de benodigde 31.416 dollar opgehaald. De computer heeft een 64-bit Quad Core 1.2GHZ processor en kan vrijwel alles wat een normale PC ook kan. We praten erover bij Z Today.

Waarom is het zo goedkoop?

De massaproductie van de smartphones heeft ervoor gezorgd dat de onderdelen spotgoedkoop zijn geworden. En er zijn allerlei initiatieven die zich inzetten om ook de derde wereld van computers te voorzien. En hier profiteren wij ook van. Het is een enorm goedkope oplossing om mensen van over de hele wereld kennis te laten maken met programmeren.

PINE A64

Wat is het verschil met de Raspberry Pi?

De Raspberry Pi is zo’n andere hele goedkope en populaire computer . De PINE A64 is allereerst nóg goedkoper dan de Raspberry Pi die nu op de markt is, maar ook sneller. Maar het belangrijkste is dat er ook populaire software op draait zoals Android waar je bij Rasperry Pi bent overgeleverd aan (speciale) Linux distributies. Al is het ook mogelijk om er Windows 10 op te draaien.

Kan het nog goedkoper?

Jazeker, de Raspberry Pi zero is binnenkort te koop voor 5 dollar! En je kunt er geweldige dingen mee maken. Het is dan ook enorm populair in het onderwijs en bij startups.

Raspberry Pi Zero

Bekijk de reportage van Z Today met daarin voorbeelden van leuke projecten:

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel