Home Bedrijven en personen Maurice de Hond over ons failliete parlementaire stelsel

Maurice de Hond over ons failliete parlementaire stelsel

Wat heeft Donald Trump te maken met Pim Fortuyn? In Digital Transformation weet opiniepeiler en ondernemer Maurice de Hond heel goed uit te leggen wat de overeenkomsten tussen deze twee zijn. Kiezers zijn meer verdeeld dan ooit, zijn niet meer gebonden aan een partij en er is een steeds grotere afkeer tegen de elite. Digitale transformaties en een snel veranderende wereld zorgen daarbij dat hun toekomst onzeker is. Dit is niet alleen het geval bij laagopgeleiden, maar ook de middenklasse voelt deze spanning. Ze voelen zich vertegenwoordigd door politici die tegen deze elite aanschoppen. In de VS is dit Trump, in Nederland was dit Fortuyn en nu Wilders. Eindelijk begrijp ik hun populariteit.

 

Wij Samen voor Elkaar

Het vormen van een stabiele coalitie is straks misschien wel onmogelijk. Maurice pleit al jaren voor een verandering van het democratische systeem, want onze huidige parlementaire democratie uit 1848 is in 2016 failliet. Hij gelooft dat verandering van onderop moet komen , op de website Wijsamenvoorelkaar.nl brengt hij initiatieven in kaart die onze maatschappij mooier maken. Dit als inspiratie voor mensen die zich ook actief voor onze maatschappij in willen zetten.

Terugluisteren: Maurice de Hond over de politiek en peilingen

Terugkijken: Maurice de Hond over politiek, peilingen en de Steve Jobsschool

Het interview na de uitzending

Liever de hele uitzending luisteren? Naast politiek sprak ik met Maurice ook over de Steve Jobsschool en onderwijsvernieuwing

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel