Home Bedrijven en personen, Events Mastercard laat je betalen met je selfie en fingerprint (Dutch and English)

Mastercard selfie

Scroll down for English

Mastercard maakt het mogelijk om betalingen te verrichten waarbij de identificatie verloopt aan de hand van een gezichtsscan of je vingerafdruk. Zowel creditcard als Maestro/PIN. Na een interne test in de VS vindt de eerste grote test plaats in Nederland voordat het wereldwijd wordt uitgerold. Nederland loopt voorop in betalen en veiligheid, we zijn gewend om online betalingen te doen en dat maakt Nederland een perfect land om te testen.

Demonstratie

Hoe werkt dit? In Eye gaf ICS een demonstratie. Even knipperen met je ogen en je betaling wordt uitgevoerd. Je baard of snor kun je gewoon laten staan.

Persoonlijke demonstratie

Ik kreeg ook nog een persoonlijke demonstratie en sprak met ICS over de reden waarom ze voor Nederland hebben gekozen.

De veiligheid

André IJbema van ICS Cards Security vertelt over de veiligheid van deze methode, al is het grootste voordeel volgens hem het gemak. Hij kwam voor in het boek ‘de Rode Hack‘ van Brenno de Winter.

English version with Mastercards’ president of security

Mastercard lets you pay with your selfie or fingerprint. ICS (International Creditcard Services) picked The Netherlands as the country to test this new identification technology. Ajay Bhalla is president, Enterprise Safety and Security for Mastercard. He explains how it works.

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel