Home Talk to Me Marc de Hond over de virale start van Voetbal21.nl

1 3730


Interview met Marc de Hond die samen met zijn vader Maurice en wat vrienden de voetbalsite Voetbal21.nl startte met een aardig viraal filmpje, gisteren zijn boek ‘Kracht: het nieuwe leven van een optimist‘ publiceerde over het leven met een dwarslaesie en volgende maand met een tv-programma uit Zuid Afrika komt, dit alles vanuit een rolstoel.

[Voetbal21] - Deel de Passie | Alle clubs, teams en competities van Nederland

De social voetbalsite voor de 1.2 miljoen Nederlandse voetballers en ouders waarin alle uitslagen, wedstrijdverslagen, video’s en foto’s staan: er is samen met allerlei bobo’s uit de voetbalwereld (oa Jack van Gelder) een aardige viral actie opgezet. Zie het filmpje waar iedereen een gepersonaliseerde video krijgt (SP-achtig, kijk naar de laatste 10 seconden).

In Voetbal21 zijn enkele tonnen geïnvesteerd. Ik snap niet dat iemand dit niet eerder heeft gemaakt. Er is met 50 teams gewerkt in de bèta versie waarvan 80 procent van de spelers zich binnen 6 weken had aangemeld. Er kan worden gechat met teamleden, tegenstanders en uitslagen kunnen direct worden ingevuld (en verbeterd).

Marc de Hond kende ik al tijden als een slimme internetondernemer en creator van Hatchoo. Hij stopte in 2000 met internet en werd DJ bij de NCRV. Hij liep een dwarslaesie op door een zogeheten ‘medische misser’ en kwam in een rolstoel terecht. Hij deed op zijn blog intensief verslag van wat hem overkwam: ik heb enorme bewondering voor zijn doorzettingsvermogen. Hij publiceerde gisteren hierover zijn boek Kracht. Het nieuwe leven van een optimist. Zéér de moeite waard.

1 REACTIE

  1. Alleen erg jammer dat ze voetbalverenigingen bedelven onder SPAM. Zonder ons aangemeld te hebben, ontvangt onze voetbalvereniging plotseling wekelijkse spamberichten met het verzoek om prognoses van het eerste elftal in te voeren.
    Nergens een opt-out mogelijkheid en op e-mail wordt niet gereageerd, terwijl het afzenderadres info@voetbal21.nl toch vast niet alleen gebruikt wordt om deze troep te versturen.

    Dit kan anno 2009 toch echt niet meer. Waar-de-loos.

Reageer op dit artikel