Home Bedrijven en personen, Events Logistica: Behoedzame innovaties in de logistieke sector

Logistica

Logistica is de belangrijkste vakbeurs op het gebied van logistiek en goederenstroombeheersing binnen de Benelux. Joop Uijlen is commercieel directeur van MotracLinde, importeur van Linde heftrucks en magazijntrucks. Met hem bespreek ik de 10 grootste innovaties.

De innovaties kun je onderverdelen in drie categorieën:

1. Software en sensoren die zorgen voor extra veiligheid en dat gebruikers het maximale uit de voertuigen kunnen halen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de apparaten zelfstandig kunnen werken zoals je ziet op het einde van dit filmpje en waar ik later dieper op in ga.

2. Elektrische motoren. 80% van de voertuigen zijn elektrisch, wat er met auto’s gaat gebeuren is in deze branche al gedaan. Zelfs de 10-tonners zijn elektrisch al is er qua batterijen in de laatste jaren helemaal niets veranderd! Niets qua prijs, niets qua gewicht en niets qua verbruiksduur. Alleen de efficiëncy van de lader is van 60 naar 90% gegaan.

3. Automatisering, de zogenaamde Automatic Guided Vehicles. Slechts 0,25% van de markt bestaat uit deze voertuigen, bizar klein! De reden is de prijs. Een apparaat van 10.000 euro kost met automatisering opeens 60.000 euro en als je hem met software zelf wil laten rijden zelfs 120.000 euro. Nog een lange weg te gaan dus maar ik voorspel dat dit snel gaat veranderen.

Ik interview Pascal Rialland, VP van Balyo die deze systemen bouwt hierover:

Automatic Guides Vehicles trends

De innovatie gaat zoals gezegd dus heel langzaam, maar welke AGV trends zijn er?

NOG GEEN REACTIES

Reageer op dit artikel